Palat de viceprimar, încălzit din banii statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul Ion Alecu
Viceprimarul Ion Alecu

Viceprimarul din Râmnicelu, Alecu Ion,  care are o vilă cu de 20 de camere, este acuzat că a luat ilegal ajutorul de incălzire. Prefectura  îl acuză pe Alecu Ion că a încasat ilegal banii după ce s-ar fi trecut abuziv pe lista pentru ajutoare de încălzire. Viceprimarul era şef al comisiei de ajutor social.

Nici nu s-a  stins bine scandalul fostului edil al comunei Râmnicelu, Neculai Jugaru, care a fost înlăturat din funcţie  pentru deturnare de fonduri europene, că un alt oficial al comunei este acuzat de ilegalităţi.

În urma unui control organizat de Instituţia prefectului la Primăria din Râmnicelu, a reieşit că viceprimarul Alecu Ion, fost şef al comisiei de ajutor social, s-a numărat printre sătenii nevoiaşi care au beneficiat în iarna 2009-2010 de ajutoare la încălzire. “În urma unui control administrativ am descoperit că la pozitia 644 din lista pentru ajutoarele de incalzire s-a trecut şi viceprimarul Ion Alecu. Pentru această abatere am sesizat organele de cercetare penală”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu.

Încercările repetate de a-l contacta pe viceprimarul incriminat au fost zadarnice. De asemenea, actualul primar, Dumitru Stanciu, ne-a închis telefonul în nas când a auzit despre ce subiect este vorba.

Candidat pentru funcţia de primar al comunei Râmnicelu la alegerile anticipate din urmă cu o lună, Alecu Ion este cunoscut în comună ca un om putred de bogat.  Are o vilă spaţioasă cu 20 de camere şi întinderi mari de teren agricol, după cum recunoaşte chiar soţia viceprimarului. „Avem destul teren şi avere ca soţul meu să nu se preteze la un astfel de gest. E o sumă prea mică în joc ca să se facă de râs în acest mod. Veniţi să vedeţi ce gospodărie am. Cred că este o greşeală făcută de alţii din primărie. Eu nu-l cred capabil de aşa ceva pe soţul meu. Am fost toată iarna plecata la copil şi nu ştiu ce s-a întâmplat pe-acasă”, a declarat Gabriela Ion , soţia viceprimarului.

Fostul primar din Râmnicelu în perioada în care  viceprimarului Ion Alecu este acuzat că a comis aceste ilegalităţi, Neculai Jugaru, spune că a bănuit de mult timp că se fac astfel de artificii în primărie dar că n-a avut probe în acest sens.“Chiar eu l-am instalat în fruntea comisei de ajutor social anul trecut, până să fiu suspendat. Dacă e adevărată,  mi se pare penibilă o astfel de faptă, pentru că avea salariu de 19 milioane iar ajutorul era doar de trei milioane, dar astfel de oameni fură tot ce pot. Acest om este cunoscut în comună ca un fost comunist,  un om bogat, fost preşedinte de CAP şi care mai are şi vreo 100 de hectare de teren agricol" a declarat Neculai Jugaru.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie confirmă că în cazul scandalului cu ajutoarele la încălzire din comuna Râmnicelu a fost demarată o anchetă mai amplă.„Astăzi la IPJ Buzău(ieri n.r) a fost primită o sesizare din partea Instituţiei Prefectului cu privire la nereguli referitoare la acordarea ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece 2009-2010 de către primăria din Râmnicelu. În cauză se efectuează cercetări  urmând ca la finalizare să se propună soluţia legală” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Florina Crucianu.

Ion Alecu a avut şi atribuţii de primar interimar din decembrie anul trecut şi până la alegerile anticipate de luna trecută, după ce fostul edil a fost suspendat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite