Buzău: Mamă şi fiu, morţi după ce au băut antigel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bătrână şi fiul ei au fost găsiţi ieri după-amiază morţi în casă, de rudele lor. Pe o masă din camera în care aceştia zăceau fără suflare, anchetatorii au găsit o sticlă de antigel cu puţină substanţă înăuntru. Una dintre ipotezele morţii celor doi este că aceştia ar fi consumat antigel însă varianta urmează să fie confirmată sau infirmată după necropsie.

NU RATA:

Victimă a gerului. Un copil a ajuns în hipotermie, la spital

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Buzău: A ars de viu după ce a supraîncălzit soba

Doi iubiţi au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon

Un tânăr de 25 de ani s-a spânzurat în Piaţa Sfatului

Dramă într-o familie din localitatea buzoiană Căneşti. O bătrână de 79 de ani şi fiul ei de 60 de ani au fost găsiţi fără suflare în aceeaşi cameră.

Ion şi Ilinca Bâscă locuiau împreună de mai bine de 17 ani, după ce bărbatul a rămas văduv şi a vândut locuinţa din Buzău. Ieri, una dintre nurori a văzut că nu iese fum pe hornul casei soacrei şi a intrat în panică. L-a trimis pe nepotul ei să vadă ce se întamplă cu bătrânii. Din păcate băiatul i-a găsit morţi pe amândoi.

"Am intrat în casă şi i-am văzut pe amândoi. Tata avea spume la gură şi mamaia parcă dormea. Cred că au băut din greşeală din sticla de antigel, altfel nu pot să îmi explic", ne-a declarat Eugen Bâscă, fiul bărbatului.

Unul dintre fraţii mortului spune că i-a văzut pe cei doi aseară. Ceea ce le-a dat însă rudelor de gândit a fost faptul că întreaga noapte lumina a ars pe prispa casei, ceea ce nu s-a mai întâmplat vreodată.

Oamenii cred că, deşi inscripţionată, sticla cu antigel putea fi uşor confundată cu cea de suc.

"În casă am găsit pe masă o sticlă cu antigel. Nu ştiu pe unde or fi găsit-o dar sigur au băut din ea şi de aia au murit. Antigelul era galben şi dulce şi cred că au confundat sticla cu sucul. Altă explicaţie nu am", ne-a declarat Moise Bâscă, fratele bărbatului decedat.

Bărbatul avea în momentul în care a fost găsit, spume la gură, ceea ce ar putea confirma faptul că a băut antigel. Anchetatorii au ridicat trupurile celor doi şi le-au dus la morgă pentru necropsie.

"Cu ocazia examinării vizuale a celor două cadavre nu au fost observate pe corp urme de violenţă. Bărbatul prezenta în zona gurii o substanţă de culoare albă, posibil regurgitată. Poliţiştii continuă cercetările, cauzele deceselor urmând a fi stabilite de medicii legişti, în urma efectuării necropsiei", ne-a declarat comisar Florina Crucianu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Rudele exclud varianta ca cei doi sa fi murit de frig mai ales ca aveau provizii de lemne.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite