Deţinutul evadat la Moreni nu a putut fi deocamdată condamnat pentru crime din cauza unor datorii către Medicina Legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii lui Eugen Galeş, cel care este anchetat pentru uciderea a doi localnici din Năeni - judeţul Buzău în urmă cu un an, spun că nu-l pot pune sub acuzare din cauză că dosarul de cercetare este incomplet. Din cauza unor datorii către Serviciul de Medicină Legală (SML), procurorii nu au putut obţine rezultatele necropsiei celor două victime ale criminalului.

În aprilie 2010, vestea despre producerea a două crime în satul lor zguduia întreaga comunitate din Năieni. O bătrână de 70 de ani fusese omorâtă cu o lovitură puternică în cap, iar după o zi, un căruţaş era ucis cu un bolovan. Aproape toate indiciile au condus către un localnic, Eugen Galeş, nepotul primei victime, care se ascundea de poliţie de şapte ani, fiind condamnat pentru infracţiuni cu violenţă.

VIDEO Mama criminalului care a evadat: "dacă vine acasă, eu vin cu el la Poliţie"

Avea pete de sânge pe el şi au fost găsite asupra sa căruţa şi hainele celei de-a doua victime.

Cu toate că sunt convinşi de vinovăţia acestuia, procurorii care lucrează la caz de aproape un an de zile, nu au reuşit să completeze dosarul, astfel încât probatoriul să fie convingător în faţa judecătorilor.

VIDEO A evadat de sub nasul gardienilor "Omul pădurilor", cel mai violent criminal buzoian al ultimelor decenii

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău are în lucru două cauze conexate, ce formează obiectul unui dosar în care acesta este cercetat pentru două infracţiuni contra vieţii. Cercetările sunt în desfăşurare, inculpatul fiind prezumat a fi autor al celor două fapte. Până la acest moment, au fost efectuate două expertize, mă refer la expertiza ADN şi expertiza neuropsihiatrică, pentru a se stabili dacă inculpatul are sau nu discernământ. A fost administrat parte din probatoriul testimonial dar nu am intrat încă în posesia rapoartelor de necropsie ale celor două victime, acesta din urmă fiind şi motivul pentru care nu am putut finaliza cele două dosare", declară procuror Gabriela Ilie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Potrivit unor surse din cadrul spitalului judeţean, datoria pentru care Parchetului nu-i mai sunt eliberate rezultatele necropsiilor se ridică la aproape 1.000 de lei.

Între timp, Eugen Galeş îşi ispăşea prima pedeapsă în Penitenciarul de maximă siguranţă de la Mărgineni, Dâmboviţa, de 3 ani şi patru luni. El a evadat la mijlocul săptămânii trecute din interiorul Judecătoriei Moreni, unde fusese dus ca parte întrun proces. De atunci zeci de poliţişti sunt în căutarea acestuia, însă nici până acum nu i-au dat de urmă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite