VIDEO Mama criminalului care a evadat: "Dacă vine acasă, eu vin cu el la Poliţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din Năieni, locul unde Eugen Galeş - evadat ieri după-amiază din Judecătoria Moreni - şi-a avut domiciliul şi a comis două crime, sunt îngroziţi de faptul că acesta este în libertate. Poliţiştii au organizat filtre în tot judeţul, în special pe drumurile care duc spre casa părintească a evadatului.

Eugen Galeş are 39 de ani şi ispășea în penitenciarul de maximă siguranţă Mărgineni o pedeapsă de 3 ani și 4 luni pentru fapte comise cu violență. El a fost dat în urmărire generală şi s-a ascuns prin păduri vreme de şapte ani, până anul trecut în aprilie, când a comis două crime şi a fost capturat după o urmărire de câteva ore.

A evadat de sub nasul gardienilor "Omul pădurii", cel mai violent criminal buzoian al ultimelor decenii

El este învinuit de că a ucis o mătușă a sa și un localnic de 40 de ani. Dosarul este încă în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. El a reuşit să fugă ieri după-amiază de sub escorta gardienilor care îl însoţeau la Judecătoria Moreni, unde se afla ca parte într-un proces.

De cum au aflat că vecinul lor e din nou în libertate, sătenii și-au ferecat porțile. “Omul ăsta a comis două crime şi l-au scăpat. Cum se poate aşa ceva? Trebuia legat de mâini, de picioare. Este vina poliţiştilor că a scăpat. Iar acum noi stăm cu frică că ne trezim cu el peste noi”, ne-a declarat un localnic din Năieni.

image

Părinţii criminalului refuză să creadă că este vorba de evadare şi se tem că e o înscenare a poliţiştilor. “Băiatul meu este plecat de opt ani. Eu nu l-am văzut decât atunci când l-au închis. De când este la puşcărie, a fost la el băiatul cel mare, eu nu am fost. De când este acolo, numai în bătaie l-au ţinut. Dacă vine acasă, eu vin cu el la Poliţie. Dar el nu e fugit, e omorât, l-au făcut scăpat şi l-au împuşcat”, spune Elena Galeş, mama evadatului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite