Buzău: 42 de şcoli nu au încă autorizaţie de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Buzău a desemnat o comisie care va monitoriza activitatea de obţinere a autorizaţiei de către toate şcolile din judeţ, în timpul rămas până la debutul anului şcolar.

„Avem 42 de unităţi, din care 16 preşcolare, neautorizate. Mai grav este că nu avem localităţi unde nicio şcoală nu are autorizaţie. Au fost justficări gen nu sunt bani însă trebuie găsite soluţii. Pentru remedierea problemelor, sperăm să primim o sumă de bani, minim 25 de miliarde şi maxim 45 de miliarde”, a declarat Paul Beganu, prefectul Buzăului.

După primele evaluări, comisia de la prefectură a constatat că lipsa apei curente este principalul obstacol în obţinerea autorizaţiei. „Avem serioase probleme cu autorizarea din cauza lipsei alimentării cu apă. Trebuie să găsim cât mai repede soluţii pentru foraje, şi am vorbit cu primarii să găsim mijloace mai ieftine”, a spus prefectul Beganu.

În judeţul Buzău sunt 681 de unităţi şcolare, iar anul trecut, 173 dintre acestea au funcţionat fără autorizaţie de la DSP. Şcoală care în 80 de ani nu a avut niciodată autorizaţie sanitară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite