Băhăian controla Gloria Buzău prin Edward Mărculescu, locotenentul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pachetul majoritar de acţiuni de la FC Gloria Buzău s-a aflat, timp de câteva luni, în portofoliul firmei TK Invest SRL, din Mediaş, deţinută de unul dintre locotenenţii mafiotului Sergiu Băhăian, acuzat de infracţiuni economice şi crimă.

Citiţi şi: Jucătorii Gloriei Buzău, bulversaţi după ce au auzit că patronul lor este un mafiot periculos

Legăturile secrete ale interlopului Sergiu Băhăian, care a curtat Clubul de Fotbal Gloria Buzău

Omul de afaceri bucureştean, Costel Bucur, cel de la care firma TK Invest SRL, patronată de Edward Mărculescu, a cesionat acţiunile Gloriei Buzău, în vara anului 2009, spune că negocierile le-a purtat cu un intermediar buzoian. „Nu l-am văzut la ochi nici pe Băhăian, nici pe Mărculescu ăsta. Prin notariat fusese împuternicit să negocieze un afacerist din Buzău, Ionel Turturică, care ar fi ajuns în postura asta  la recomandarea unor oficiali ai clubului. Le-am cesionat 95 la sută din acţiuni aproape pe gratis, în sensul că între părţi am stabilit o clauză prin care dacă nu îmi plătesc o sută de mii de euro până în martie 2010, acţiunile se întorc la mine”, ne-a declarat Costel Bucur.

Fostul patron al Gloriei Buzău spune că a avut primele semne de îndoială la adresa noului acţionar după primele săptămâni de la tranzacţionare. „La scurt timp după ce am cedat acţiunile, Turturică, intermediarul din Buzău m-a sunat şi mi-a cerut suma de 60 000 de lei împrumut pentru club. Am făcut prostia şi le-am dat. După o săptămână am sunat după bani, mi-au zis că nu au iar după încă o săptămână m-am trezit cu un alt telefon. Mi-a zis că e Sergiu Băhăian şi că mă roagă să îl iert pentru întârziere, să îl mai las o săptămână, fiindcă e bolnav, prin spitale. Mi-am dat seama că e un escroc pentru că nici aum nu mi-am recuperat banii”, ne-a declarat Costel Bucur, fostul patron al Gloriei Buzău.

Costel Bucur crede că intenţiile lui Băhăian erau să îl avantajeze doar pe el şi nu clubul buzoian. „Cred că nu i-au ieşit calculele pentru că a renunţat la acţiuni. Prin noiembrie m-a sunat preşedintele de la club, Mihai Marin, şi mi-a spus că a primit un fax de la firmă prin care spuneau că nu se mai implică. Bănuiesc că a văzut că am mărit capitalul social la o sută de miliarde şi vroia să profite cumva sau vroia să crească vreun jucător, nu ştiu, dar avea el ceva în cap”, ne-a mărturisit fostul patron al Gloriei Buzău.

Firma TK Invest, patronată de Edward Mărculescu, are sediul în oraşul Mediaş, judeţul Sibiu, şi are ca domeniu de activitate comercializarea de lacuri şi vopseluri. Edward Mărculescu a fost mâna dreaptă a lui Sergiu Băhăian, reţinut în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru săvârşirea de infractiuni economice extrem de grave şi comandarea unor asasinate, la Constanţa. Acesta a primit duminică mandat de arestare pentru 29 de zile.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite