Află de unde poţi cumpăra brăduţul de Crăciun. Cel mai ieftin costă 30 de lei.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un singur loc pentru comercializarea brazilor a amenajat primăria în tot oraşul. Brazii mai pot fi procuraţi şi din judeţ, direct de la poarta ocoalelor silvice. Preţul din piaţă este încă din prima zi mai mic cam cu 10 lei faţă de anul trecut.

Buzoienii care şi-au propus zilele acestea să îşi cumpere brad nu au prea mult de umblat fiindcă, anul acesta, municipalitatea a autorizat un singur punct pentru vânzarea coniferelor. Strada dintre Piaţa Centrală şi Parcul Sfinţii Îngeri este spaţiul unde se vor comercializa brazi, crengi de brad şi vâsc, până pe 30 decembrie. Primăria a autorizat amenajarea a trei standuri, pe trotuarul cu piaţa şi a altor 20, pe cealaltă parte, unele dintre ele fiind funcţionale încă de luni.

Citiţi şi: Scandal între poliţişti şi comercianţii de brazi

Primii brazi expuşi ieri la vânzare au fost aduşi de la un ocol silvic din Vrancea, sursă care a alimentat piaţa buzoiană şi anul trecut. La cele mai multe standuri, pomii se vând la preţuri cuprinse între 3o şi 75 de lei, în funcţie de înălţime şi aspect. Sunt însă şi brazi de 100 de lei, cu crengi dese şi înalţi de peste 180 de centimetri. Vânzătorii spun că au început prost activitatea. „În cinci ore nu am vândut decât un brad, la 40 de lei. Anul acesta am coborât cu 10 lei preţul faţă de anul trecut, tot cam pe vremea asta, şi la fel de prost văd că merge treaba”, ne-a declarat Virgil Jianu, unul dintre comercianţii de brazi.

Mulţi trecători se opresc, studiază pomii şi preţurile, însă îşi văd repede de drum. „Sunt frumoşi dar e prea devreme. Sigur o să luăm brazi şi cu 20 sau 30 de lei bucata, mai aproape de Crăciun”, ne-a spus Marcel Ivan, unul dintre „privitori”.

Comercianţii de brazi speră şi ei să-şi sporească vânzările în următoarele zile. „Suntem dispuşi să negociem, însă nu foarte mult pentru că şi noi am cumpărat pomii de la particulari care au cam ţinut la preţ”, ne-a spus Florin, unul dintre comercianţi.

Brazi vor mai fi puşi în vânzare de către Direcţia Silvică şi direct de la ocoalele silvice, la marginea drumurilor forestiere sau din pepiniera din Simileasca. Ocolul Silvic Gura Teghii vinde 550 de brazi iar Vintilă Vodă, 275. Preţurile diferă în funcţie de înălţime. Un pom de până la 130 centimetri costă 20 de lei, unul de până la doi metri costă 25 de lei, iar un brad mai înalt de doi metri costă 30 de lei, preţuri fără TVA.

Pepiniera Direcţiei Silvice, din Simileasca, scoate la vânzare numai 150 de brazi şi 2250 de copaci ornamentali dar numai în coşuri de răchită. Preţurile variază între 90 de lei şi 180 de lei bucata.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite