Scandal între poliţişti şi comercianţii de brazi (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii care se aflau în această dimineaţă în apropierea pieţei centrale au fost martorii unui scandal iscat între comercianţii de brazi şi mai mulţi poliţişti comunitari sosiţi în control. Motivul a fost ocuparea trotuarelor de către comercianţii care azi au început să îşi amenajeze standurile în locurile distribuite de primărie.

Strada Locotenent Godeanu, dintre Piaţa Centrală şi parcul Sfinţii Îngeri, este centrul comerţului cu brazi şi vâsc, până pe 30 decembrie. Un număr de 23 de locuri de desfacere, în suprafaţă de doi metri pătraţi fiecare, au fost repartizate comercianţilor, prin acorduri eliberate de Primăria Buzău.

De dimineaţă, vânzătorii de brazi şi-au luat în primire spaţiile care erau dinainte numerotate şi au început să improvizeze standuri. Pentru că nu au primit indicaţii precise privind perimetrul alocat, mulţi dintre samsari au năvălit şi peste trotuare, unul incluzând în ţarcul său chiar şi automatul pentru eliberarea bonurilor de parcare. „Îi las să intre dacă vor, dar până acum nu a scos nimeni bon de parcare”, le-a replicat poliţiştilor, senin, ocupantul provizoriu al automatului.  

Stand comercial cu vâsc, brazi şi tichete de parcare


Nici nu începuseră bine să-şi vândă marfa când mai multe echipaje de poliţie au descins în zonă pentru a-i avertiza pe comercianţi să elibereze trotuarul de pe partea cu Parcul Sfinţii Îngeri. „Nu ne-a zis nimeni că nu trebuie să ocupăm trotuarul”, a spus unul dintre comercianţi, care le-a promis poliţiştilor comunitari că o să îşi mute taraba numai după ce va primi o lămurire de la viceprimarul care i-a autorizat să vândă în spaţiile respective.

Potrivit edililor, în acest scandal dreptatea este undeva la mijloc. „Comercianţii trebuie să ocupe şi o parte din trotuare fiindcă altfel ar ajunge pe mijlocul străzii cu tarabe. O să meargă cineva de la primărie să rezolve problema”, ne-a declarat viceprimarul Fănică Bârlă.

Poliţiştii i-au certat pe comercianţii de brazi
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite