BACALAUREAT 2011 Elevii susţin astăzi proba scrisă la limba şi literatura română. Vezi aici subiectele din prima sesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în prima sesiune a examenului de maturitate aproape jumătate din şcolarii bucureşteni au picat examenul, astăzi au o nouă şansă să-şi ia revanşa.

Peste 20.000 de elevi din Capitală s-au înscris la a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Aceştia susţin azi, de la ora 9.00, prima probă scrisă, la limba şi literatura română. La sesiune din iunie, aceştia au avut, la primul item, de analizat un fragment din „Nuntă în cer“ de Mircea Eliade. Pornind de la acesta, candidaţii au trebuit să răspundă la 9 cerinţe.

 
Un alt subiect care le-a dat bătăi de cap a fost: "Particularităţile de construcţie ale unui personaj dintr-o operă dramatică de I.L.Caragiale -  O scrisoare pierdută, Camil Petrescu - Jocul ielelor sau Marin Sorescu - Iona". Mulţi dintre aceştia au confundat însă tipul operelor şi l-au caracterizat pe Ştefan Gheorghidiu, pierzând astfel 30 de puncte la corectare.

Subiectele acestei sesiuni vor urma acelaşi tipar, având trei itemi. Primul va conţine un fragment dintr-un text la prima vedere, al doilea va fi un eseu plecând de la un citat dat şi cel de-al treilea îi va provoca pe elevi la realizarea unei caracterizări de personaj sau de temă.

În Capitală, toate centrele de examen vor fi supravegheate cu camere de luat vederi, iar autorităţile promit aceeaşi seriozitate ca şi în sesiunea trecută, ce lesne şi-a câştigat titlul de „primul Bac pe bune”.

Bacalaureat 2011 - subiecte la limba romana - 2
image

Rezultatele finale ale acestei sesiuni vor fi publicate pe 4 septembrie.

CITIŢI ŞI: VIDEO Bac-ul lui pierde-vară: „M-am distrat cu prietenii, pe la mare, la munte, grătare, băutură, ce face un adolescent. Nu am învăţat deloc"

BAC 2011 Subiecte, rezultate, program, centre de examinare, situația de la Bacalaureat din fiecare oraș al României, totul pe adevarul.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite