VIDEO Bac-ul lui pierde-vară: „M-am distrat cu prietenii, pe la mare, la munte, grătare, băutură, ce face un adolescent. Nu am învăţat deloc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ieşirea de la proba practică de evaluarea a competenţelor lingvistice în limba română, elevii de liceu s-au dat în stambă, au înjurat şi s-au lăudat cu vacanţele lor petrecute la mare sau la munte. Cât despre examen: a fost floare la ureche.

„Bă, cât ai luat?” „Experimentat!”, îşi strigă dintr-un capăt în altul doi liceeni. Înjurând fără nicio jenă şi cu ţigări în mână, liceenii care au ieşit de la proba orală la română de la Colegiul „A. D. Xenopol” negociau cu ziariştii. „Vrei să-ţi zic cum a fost examenul? Bagă 50 de euro! Hai gata!”, spune unul dintre liceeni, lăbărţat pe geamul unei maşini.

Alţii se laudă cu faptul că n-au pus mâna pe o carte toată vara. „M-am distrat cu prietenii, pe la mare, la munte, grătare, băutură, ce face un adolescent. Nu am învăţat deloc. Nu mă prea pricep la română. Am rămas corigent pe vară şi am luat experimentat, nici nu mă aşteptam”, spune Mihai Tuinete. Cât despre examen, a fost cum nu se putea mai simplu. „Mi-a picat un text despre nişte profesori, unul bun, unul rău şi unul aşa-şi-aşa. M-am descurcat bine, am stat cinci minute, cât am făcut alea şi apoi am frecat timpul 20 de minute, cât i-a ascultat pe alţi cinci”, spune liceanul.

Alţii s-au întors din vacanţă cu câteva ore înainte de examen. „Am fost la mare. Aseară am venit. Am avut puţine emoţii, ca de obicei”, spune şi liceanul Andrei Ghiţă. Cât despre stres, niciunul nu a fost speriat de probele orale. „Niciun pic n-am învăţat. Dar eu nu mă stresez, dacă sunt încordat nu fac nimic. Mi-au spus părinţii să învăţ, dar le-am spus să mă lase în pace, că ştiu eu ce fac”, spune sigur pe el Daniel Stoica.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite