FOTOGALERIE S-a deschis Antipa! Aproape 31.000 de lei a câştigat muzeul ieri, din bilete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de bucureşteni au luat cu asalt Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, care s-a redeschis după doi ani de lucrări. Reprezentanţii instituţiei le promit o experienţă de neuitat micuţilor care calcă astăzi pragul muzeului. Singura nemulţumire a părinţilor este legată de lipsa ghidurilor audio.

UPDATE Peste 30.000 de lei din bilete au intrat ieri în puşculiţa Muzeului “Antipa”. Chiar dacă asta înseamnă doar 0.05% din totalul investiţiei pentru renovarea muzeului, reprezentanţii instituţiei sunt mai mult decât mulţumiţi de afluxul de vizitatori. Peste 3.000 de persoane au admirat ieri cele peste 2.000 de exponate.

UPDATE 15.00: La aproape cinci ore de la deschiderea muzeului, au reuşit să intre în jur de 800 de bucureşteni. Alte câteva sute se află încă la coadă şi aşteaptă să vadă cele peste 2.000 de exponate. Ultimul vizitator ar trebui să intre în muzeu la ora 19.00.

Click pe imagini pentru a vedea cum arată noua faţă a muzeului



UPDATE 13.50
: Reprezentanţii Muzeului îşi cer scuze că vizitatorii trebuie să stea atât de mult în soare, dar le promit că efortul merită. "Ştiam că vor fi mulţi vizitatori, dar nu ne aşteptam însă la o coadă atât de lungă. Ne bucurăm că au venit în număr atât de mare, ne cerem scuze că trebuie să aştepte, le mulţumim pentru răbdare şi sperăm că îi vom putea băga pe toţi astăzi. Suntem convinşi însă că vor avea o experienţă de neuitat", a declarat muzeograful Diana Ion.

Click pe imagini pentru a vedea cum arată interiorul muzeului


image
Noua faţă a Muzeului Antipa din Bucureşti

UPDATE 13.00: Cu toate că şi-ar fi permis să închirieze numai pentru el şi fetiţa sa întregul muzeu, omul de afaceri Irinel Columbeanu s-a aşezat la coadă- Acesta era însoţit de fiica sa, Irina, şi de bona micuţei. "Stau la coadă, normal! Am aflat de deschderea muzeului de pe toate canalele de presă, doar s-a dat peste tot“, a declarat, pentru bucuresti.adevarul.ro, omul de afaceri.

UPDATE 12.40:
Vizitatorii nici nu intră bine în muzeu şi nu mai contenesc cu exclamaţiile: „Oau! Super, ce frumos! Extraordinar! Ce occidental arată!“

Întrebarea preferată a micuţilor, în toate secţiunile muzeului, pare să fie: „Ce e asta?“ Atât copiii, cât şi bunicii au fost încântaţi de ecranele tactile  pe care le-au solicitat la maximum. „Muzeul chiar a prins viaţă, cum spune reclama!“, exclamă o fetiţă care a primit cadou de ziua ei o vizită la Muzeul Antipa.

Click pe imagini pentru a vedea imagini din interiorul muzeului



„Este mai lucrat, îngrijit, bine documentat, mai actualizat. Vin la muzeu de când eram mică. L-am vizitat de multe ori. Înăuntru era un miros de naftalină de nedescris. Acum, este extraordinar!“, spune o bucureşteancă, Cristina Ghiţă.

Singura dezamăgire a mămicilor care şi-au adus odraslele astăzi la muzeu, este legată de ghidurile audio. „Ar fi fost grozav să existe un ghid audio încă de astăzi, pentru copiii mici care nu ştiu să citească“, spune, Claudia, o mămică.

Noua faţă a Muzeului Antipa din Bucureşti

Muzeul Antipa aduce Marea Neagra la Bucuresti

image
image
image



UPDATE: 12.00
La ora prânzului, coada de la intrarea în muzeu se întindea până pe Şoseaua Nicolae Titulescu. Sute de oameni aşteaptă cu nerăbdare să vadă muzeul reinventat. „Am aflat de pe Facebook despre deschiderea muzeului, dar şi copiii ştiau. Deocamdată aşteptăm să nu mai stăm la coadă, dar credem că o să merite. Am văzut la televizor că l-au făcut tare de tot, iar taxa nici nu este foarte mare, nici măcar 10 euro. Copiii sunt mai nerăbdători. Aşteaptă să fie alergaţi de dinozauri“, spune Claudiu Şutiu, care a venit cu familia şi prietenii.

Nu mai departe de el, la coadă se află un bunic care-şi ţine de mână cu nepoţica. „N-au reuşit să învie dinozaurii, nu? De fapt, dinozaurii sunt peste drum“, glumeşte Radu Vasile, bunicul care şi-a adus nepoata să vadă muzeul redeschis după doi ani.

Mai multe echipaje ale Jandarmeriei sunt aduse  în Piaţa Victoriei pentru a asigura ordinea. În muzeu intră grupuri de câte 10 vizitatori.

Colecţiile adunate în 1906 de naturalistul român care a dat nume muzeului sunt acum puse în valoare prin diferite prezentări multimedia. „Am păstrat bioramele lui Grigore Antipa, dar au fost puse în valoare de alte vitrine înclinate care reduc din efectul de oglindă", explică directorul instituţiei, Dumitru Murariu.

CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE

image
image
image

Informaţii despre fiecare exponat în parte pot fi accesate printr-un dublu click pe info-touch-urile din toată clădirea, documentare despre fauna din anumite regiuni sunt proiectate pe ecranele imense de pe pereţi, iar la etaj, într-o boltă special amenajată pentru a găzdui şi diverse activităţi educative pot fi urmărite filme cu bolta cerească văzută din Emisfera Nordică.

 Noul „Antipa“, natură în stil high-tech

Sâmbătă se deschide Muzeul Grigore Antipa. Biletul va costa 20 de lei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite