Muzeul Antipa aduce Marea Neagră la Bucureşti. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mult-aşteptata inaugurare a Muzeului de Istorie Naturală "Grigore Antipa" întârzie până la toamnă. Instituţia trebuia să-şi deschidă porţile la sfârşitul lunii iunie, însă Dumitru Murariu, directorul general, asigură că până în septembrie bucureştenii nu o vor putea vizita.

"Săptămâna viitoare vom avea o şedinţă în care vom deschide dacă să facem o deschidere mică mai devreme sau una cu fast în toamnă. Nu vrem să grăbim lucrurile, să facem ceva neprofesionist. Un considerent pentru care nu am deschide acum este şi faptul că vara Bucureştiul este pustiu, iar la 19 septembrie am avea un motiv, Ziua Europeană a Patrimoniului", a declarat pentru "Adevărul" Dumitru Murariu, directorul Muzeului Antipa.

image
image
image

GALERIE FOTO. VEZI AICI CUM VA ARĂTA MUZEUL


Se lucrează la ora actuală la finisaje. "Aşteptăm nişte comenzi din Germania, câteva piese pentru sectorul Anatomia şi Fiziologia Omului. Furnizarea lor se va face în septembrie, de asemenea", a mai spus Murariu.

Lucrările de modernizare a muzeului se ridică la aproximativ 13 milioane de euro. Fondurile necesare au fost asigurate, în parte, dintr-un împrumut acordat Ministerului Culturii, în 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar restul, de la bugetul de stat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite