Scandal la Universitatea Bucureşti: o doctorandă acuză un profesor de hărţuire sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O studentă care îşi pregătea lucrarea de doctorat acuză un profesor de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti că a hărţuit-o sexual, după finalizarea unui examen. Aceasta susţine că profesorul a încercat să o sărute forţat.

Doctoranda susţine că dascălul de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti ar fi hărţuit-o sexual, după terminarea unui examen. Aceasta chiar a trimis o scrisoare rectorului universităţii în care i-a descris nefericita întâmplarea de care ar fi avut parte.

În scrisoare, studenta susţine că profesorul s-a dat la ea într-o zi când participa la un examen în calitate de supraveghetor. Aceasta povesteşte în scrisoare că, după terminarea examenului, a rămas singură în clasă cu proful, care a început să-i adreseze cuvinte şi comentarii nepotrivite.

Dascălul ar fi încercat chiar să o îmbrăţişeze şi să o sărute forţat.

Mai mult, şi colegii doctorandei ar fi scris pe internet că aceasta este îngrozită şi terifiată de ceea ce s-a întâmplat şi că îi este frică să mai vină la facultate, pentru a nu da ochi în ochi cu profesorul.

Citeşte şi:
Culmea competenţei în justiţie: de trei ani se caută instanţa care să judece procesul unui senator


În urma acestui caz, Universitatea Bucureşti a întocmit o comisie de analiză care adună mărturii atât de la profesori, cât şi de la studenţi. Însă, reprezentanţii Universităţii susţin că este greu de dovedit cea ce s-a întâmplat.

Dacă profesorul va fi vinovat riscă să-şi piardă locul de muncă. O decizie în acest caz va fi luată săptămâna viitoare, de către Senatul Universităţii.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite