Telegondola din nord-vestul Capitalei de 20 de milioane de euro, respinsă din nou de Comisia de Urbanism. Află motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telegondola din București ar urma să străbată partea de nord-est a orașului, traversând cartierele Pantelimon, Colentina și Herăstrău. Proiectul a fost din nou refuzat, ieri, de Comisia Tehnică de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei.

După refuzul inițial, proiectanții telegondolei au venit în fața membrilor Comisiei cu un nou plan. În varianta modificată a proiectului, stațiile din parcuri au fost mutate în apropierea malurilor lacurilor, pentru a reduce sacrificarea spațiului verde. Acest aspect a constituit motivul pentru care a fost respins proiectul de către Comisia de Urbanism, la precedenta ședință în care a fost prezentat, scrie b365.ro.

Aceste modificări nu i-au convins, însă, pe membrii Comisiei, care nu au dat undă verde construcției telegondolei. Aceștia susțin că proiectul prezentat în ședință nu era suficient de convingător și că era incomplet.

"Designul este necorespunzător pentru un proiect de importanţă atât de majoră. Este nevoie de o prezentare mai detaliată" a declarat Bogdan Bogoescu, membru în Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Municpiului Bucureşti (PMB).

Un pas înainte pentru telegondola din Bucureşti: a fost dată apropbarea pentru traversarea monumentelor istorice

"Trecerea telegondolei peste vilele de protocol din nordul oraşului e absurdă. Cum ar fi ca turiştii, împreună cu localnicii care îşi cară paporniţele de cumpărături să se uite de sus în curţile vilelor de protocol. De asemenea, e o discrepanţă între felul în care vor arăta cu adevărat stâlpii şi modul cum sunt reprezentaţi în ilustraţii", a punctat Dan Marin, membru în Comisia de Urbanism. El a mai adăugat că amenajarea telegondolei poate sctrica peisajul natural din parcul Plumbuita.

În acest caz, arhitecții telegondolei trebuie să revină în fața Comisiei cu o variantă refăcută a proiectului. Ei trebuie să prezinte mai clar toate aspectele planului.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite