Minunea de la Mioveni a durat 3 luni: a murit şi a doua fetiţă siameză!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siamezele născute la Piteşti au venit pe lume prematur, a doua zi de Craciun, după 35 de săptămâni de sarcină. În tot acest timp, micuţele au respirat doar cu ajutorul aparatelor.

Cea de-a doua siameză a murit în cursul acestei nopţi după o intervenţie de urgenţă a doctorilor de la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Din declaraţiile medicilor, se pare că fetiţa suferea de o afecţiune hepatică gravă. Deşi doctorii au fost sfătuiţi de colegii lor din strănătate să nu facă operaţia de separare, aceştia au luat în calcul această variantă ca ultimă soluţie. Din păcate, fetiţa a decedat la scurt timp.

Prima siameză a murit ieri, atunci când echipa de specialiştii de la „Grigore Alexandrescu" a făcut tot posibilul s-o salveze pe cea de-a doua.
În ianuarie, conducerea Spitalului "Grigore Alexandrescu" preciza că starea siamezelor internate în unitatea de terapie intensivă nou-născuţi se menţine gravă, dar stabilă, din cauza prematurităţii şi a malformaţiilor asociate.

Siamezele erau lipite toracoabdominal, aproximativ 15-20 de centimetri.

Mama celor două fetiţe siameze are 21 de ani şi este din Piteşti. la scurtă perioadă după ce aceasta a născut, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş s-a autosesizat şi a dispus efectuarea unei anchete pentru a preveni un eventual abandon.

Citeşte mai multe detalii aici  Mama siamezelor nu-şi abandonează fetiţele

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite