Miting anti-USL în Bucureşti şi în Timişoara: Protest cu bătaie și leșin, în centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestatarii din cele două piețe s-au luat la bătaie. Un grup de manifestanți pro Băsescu din Piața Revoluției au mers în Piața Universității, la mitingul anti-președinte, unde s-au îmbrâncit cu ceilalți demonstranți. Cu puțin timp în urmă, alte cicocniri între participanții la miting au avut loc în Piața Revoluției, de această dată scandalul fiind provocat de manifestanții anti Traian Băsescu.

UPDATE 23.00 Potrivit Realitatea TV, în fața Muzeului Antipa au fost astăzi 3.000 de manifestanți. Protestul s-a încheiat puțin după ora 22.00, fiind autorizat de Primăria Capitalei doar până la ora 21.30.

Și la Universitatea protestatarii au mers spre casă, foarte puțini fiind cei care au rămas și care susțin că vor rămâne și peste noapte. Piața Universității a fost împărțită astăzi în două tabere: cei care au protestat împotriva președintelui, aflați, ca de obicei, în fața Teatrului Național, și cei care au protestat împotriva întregii clase politice.

VIDEO Circa 200 de clujeni au ieșit în stradă. Vezi ce au scandat! 

UPDATE 20.10 Un grup de manifestanți anti USL au mers în Piața Universității, la protestul față de Traian Băsescu, și s-au îmbrâncit cu protestatarii de la Kilometrul 0. Mai multe persoane au fost ridicate de jandarmi, care au intervenit rapid și au calmat conflictul.

UPDATE 19.50 Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a făcut un apel la mobilizarea cetăţenilor, cărora le-a cerut să nu mai tacă, să fie "supăraţi" şi să protesteze în fiecare zi, el fiind aclamat de manifestanţi.

Demonstranții sunt nemulțumiți de măsurile luate de guvernul condus de Victor Ponta Manifestanții i-au parodiat pe liderii USL MRU a dat mâna și a schimbat câteva vorbe cu participanții la miting

Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini de la mitingul PDL din Piața Revoluției!

"Bine aţi revenit la Bucureşti, acum e timpul să revenim noi în politică, acum e timpul Pieţei Universităţii din nou", a spus Ungureanu, manifestanţii scandând "Unitate!". "Ajunge preşedinte de Senat un om care e plătit din buzunarele noastre ca să meargă la Parlment şi n-a fost aproape niciodată acolo. E nevoie să spun care e numele său? Să-l ţinem minte pentru că exact asta nu trebuie să se întâmple în România noastră. Am ajuns ca Parlamentul României să aibă în fruntea sa un om care a făcut şcoala cu greu", a mai spus Ungureanu, iar participanţii au scandat: "Repetentul".

MRU i-a îndemnat pe manifestanți să picheteze, mâine, Parlamentul
image
Demonstranții sunt nemulțumiți de măsurile luate de guvernul condus de Victor Ponta

Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini de la mitingul PDL din Piața Revoluției!

UPDATE 19.45 În același timp, în Piața Universității din Capitală a avut loc o demonstrație anti Traian Băsescu, unde s-au adunat aproximativ 2.000 de oameni. În jurul orei 19.30, un grup de manifestanți de la Kilometrul 0 a pătruns în mulțimea care protesta în Piața Revoluției. Aceștia au început să strige lozinci precum „Jos Băsescu!‟ și să agite spiritele, însă jandarmii au intervenit la timp și au prevenit eventualele incidente.

UPDATE 19.16 Şi la Timişoara circa 400 de oameni protestează, însă în tăcere. Ei se plimbă în liniște prin PIața Operei, unii dintre ei cu foi de hârtie cu diferite mesaje, cum ar fi "Jos mâna de pe DNA", ""Năstase cel încarcerat i-a facut lui Ponta doctorat", "PCR+ Ctrl C + Ctrl V = USL', "Eu citez, nu plagiez", ”Doctorate de vânzare”, ”Copiatul e pontagios”. Vezi aici detalii!

UPDATE 19.10 Europarlamentarul PDL Monica Macovei a spus că românii trebuie să fie treji, să se adune, să protesteze, să lupte, să iasă în stradă dacă vor ca peste noapte să se trezească tot în democraţie.

"Noi trebuie să fim treji, să venim, să ne adunăm, să protestăm, să luptăm. Am venit să-mi apăr ţara pentru că mi-e frică, din 3 iulie mi-e frică încontinuu de dictatură, de statul capturat", a spus Macovei, manifestanţii strigând "Nu ne este frică!".

UPDATE 19.00 Preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus participanţilor la mitingul anti-USL din Piaţa Revoluţiei că îl vor apăra pe Traian Băsescu la referendum pentru că este nevooie de acesta la Cotroceni până în 2014 ca să apere statul de drept, manifestanţii strigând "Băsescu!".

"Aici suntem români care vom lăsa toate orgoliile la o parte şi vom construi o alianţă politică care să se opună blocului de stânga. (...) Suntem oameni care îl vom apăra pe Traian Băsescu la referendum pentru că avem nevoie de Băsescu la Cotroceni până în 2014 să apere statul de drept", a spus Vasile Blaga, manifestânţii strigând în mai multe rânduri "Băsescu!".

"Aveţi încredere că printre noi se găseşte şi viitorul preşedinte al României", le-a mai spus Blaga participanţilor.

"Cerem încă o dată demisia lui Ponta pentru hoţie şi plagiat", a mai spus Vasile Blaga, manifestanţii strigând "Demisia!".

UPDATE 18.50 Prezent la miting, europarlamentarul PDL Cristian Preda a susţinut că"şi Europa şi America ne spun că avem o problemă cu statul de drept".

"Vin chiar de la Parlamentul European, acolo sunt deputaţi din 27 de ţări şi zilele astea toţi au vorbit despre România. Am să vă spun în ce termeni au vorbit. Au spus aşa: haos, atac la statul de drept, dezordine, ruşine, Belarus. Vă place?. Victor Ponta şi Crin Antonescu ne spun că nu avem o problemă cu statul de drept, pentru că ei ne-au spus când au început guvernarea că prima lor preocupare nu e Bruxelles-ul, e Moscova. De la Moscova nu se vede o problemă cu statul de drept din România, de la Bruxelles se vede", a adăugat Preda.

Participanţii la miting au scandat "Ponta, nu uita Romania nu-i a ta". "Ai vreun Dumnezeu, Victor Ponta? (...) Ai vreun Dumnezeu, Crin Antonescu?", a mai spus Preda în intervenţia sa în faţa celor prezenţi la mitingul PDL.

UPDATE 18.40 O femeie care participa, joi seară, la mitingul anti-USL din Piaţa Revoluţiei a leşinat. Ea a fost scoasă din mulţime şi dusă la ambulanţă pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Aproximativ 2.000 de susținători ai Partidului Democrat Liberal s-au adunat în Piața Revoluției, începând cu ora 18.00, pentru a protesta față de măsurile luate de guvernul Ponta în ultimele zile. La miting a ajuns și Elena Băsescu, dar și alți lideri PDL, precum președintele partidului, Vasile Blaga, și deputatul PDL Raluca Turcan.

Majoritatea participanților sunt îmbrăcați în alb, aşa cum a propus fostul premier Răzvan Mihai Ungureanu. Manifestanţilor le sunt date tricouri cu chipul lui Crin Antonescu, avânt mustaţă gen Hitler, dar şi cu zvastică tăiată.

Participanţi au steaguri, dar şi pancarte cu lozinci precum „Respectăm învăţământul românesc, condamnăm impostura şi furtul intelectual!‟, "Ponta demisia!‟, „Apăr Curtea Constituţională‟, „Respect pentru Curtea Constituţională‟.

Mitingul este autorizat pentru joi, începând cu ora 18.00, până la ora 21.30, pentru 5.000 de persoane, din care 2.000 din Bucureşti şi 3.000 din provincie, potrivit cererii PDL adresată Primăriei Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite