UPDATE Protest tăcut la Timişoara. ”Copiatul e pontagios”. Aproape 500 de oameni s-au strâns în centrul oraşului GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timișorenii au ieșit din nou să protesteze în Piața Victoriei
Timișorenii au ieșit din nou să protesteze în Piața Victoriei

Aproape 500 de timişoreni au răspuns apelului lansat de Societatea "Timişoara" şi au protestat în tăcere, în Piaţa Operei, la adresa evenimentelor politice din utima perioadă.

UPDATE ora 20.00 Oamenii au început să plece spre casele lor, anunțând că protestul s-a încheiat. Aceștia spun că vor reveni atâta timp cât în țară democrația se află în pericol.



GALERIE FOTO


"În ultima săptămână s-a creeat o nebunie în viața politică din România. Este inadmisibil ca Ponta și Antonescu să își bată joc de instituțiile statului, care au fost create cu dificultate în ultimii 20 de ani. Noi suntem aici pentru libertate și democrație. Pentru meciul lor din parlament suferă românul de rând. Leul scade, curând vor veni sancțiuni din partea UE, nu ne va mai primi nimeni la muncă. Acest guvern aduce ura, hoția, brutalitatea. Iar acestea nu sunt acceptate într-o țară democratică. Toată cariera lui Ponta s-a clădit pe minciună și fraudă. Este un mincinos, însă românul de rând nu sesizează. Și ce dacă a furat...a fost băiat deștept. Nu suntem scandinavi. Suntem la poarta balcanilor",
a spus Viorel Marineasa, vicepreședintele Societății Timișoara

UPDATE ora 19.50

Protest la Timișoara

Printre cei care au ieșit în centru pentru a susține democrația s-au aflat și membrii PDL Timiș, în frunte cu președintele Constantin Ostaficiuc, dar și Cornel Sămărtinean, fostul director al aeroportului sau Gheorghe Nodiți, directorul spitalului județean, candidatul democrat-liberalilor la primărie.

"Am ieșit în Piața Operei așa cum am făcut-o și în decembrie 89 și când Timișoara era zonă liberă de comunism. Cred în Timișoara. Aici s-a născut democrația din România. Nu putem sta deoparte când democrația este în pericol. Mă surprinde plăcut numărul mare de oameni prezenți aici. Nu putem accepta o nouă lovitură de stat, după mineriade. Vom continua aceste proteste până când lucrurile se vor așeza. Legea să fie lege și să fie respectată de toată țara", a declarat Constantin Ostaficiuc.

UPDATE ora 18.55: Protestatarii au făcut și a doua tură prin centrul orașului, numărul lor crescând la aproximativ 500. Oamenii se plimbă în liniște prin PIața Operei, unii dintre ei cu foi de hârtie cu diferite mesaje, cum ar fi "Jos mâna de pe DNA", "Vreau dictatură, dar dictatura legii", ""Năstase cel încarcerat i-a facut lui Ponta doctorat", "PCR+ Ctrl C + Ctrl V = USL', "Eu citez, nu plagiez", ”Doctorate de vânzare”, ”Copiatul e pontagios”, ”Păcat de morții Timișoarei”.

Ora 18.20: Liniştea a fost "spartă" de un grup de simpatizanţi PSD, aproximativ 10, printre care și cunoscuți revoluționari, care au început să scandeze "Jos Băsescu!", manifestându-şi susţinerea pentru premierul Victor Ponta. Este același grup de persoane care au făcut "revoluția" anti-Băsescu din această iarnă. Reacția lor a fost probabil provocată de faptul că printre protestatarii tăcuți se află și membrii ai PDL. Deși erau câțiva oameni, susținătorii lui actualului guvern au fost extrem de violenți verbal. Unul din ei avea și o portavoce. Aceștia s-au îndreptat spre grupul de manifestanți, pe care i-au jignit. Doar intervenția promtă a jandarmilor i-a calmat.

Timişorenii vor ieşi în stradă pentru un protest cu eşarfe albe

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite