Părinţii au câştigat pentru o oră: înscrierile la clasa pregătitoare au fost suspendate din cauza unei erori a softului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima zi de înscrieri la clasa I şi „clasa zero“ au apărut şi primele probleme. Părinţilor li s-au spus să se prezinte mai târziu la şcolile de circumscripţie pentru că softul care repartizează copiii în clasa pregătitoare nu funcţionează.

UPDATE 15.02: Oficialii Enel îl contrazic pe ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, şi susţin că nu a avut loc nici o cădere de tensiune în zona unde sunt amplasate serverele ministerului.

UPDATE 12.52: Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat, luni, că a dispus declanşarea unei anchete privind problemele apărute la hardware, precizând că acestea nu au ţinut de softul de înscriere al copiilor în clasa pregătitoare.

Cătălin Baba a explicat că blocarea serverului de înscriere în clasa pregătitoare a viitorilor elevi a fost o problemă cauzată decăderile succesive de tensiune care au avut loc în timpul nopţii.

"Ne cerem scuze pentru deranjul şi problemele pe care ministerul le-a produs părinţilor. Tehnic, în timpul nopţii au fost două căderi de tensiune la 2 şi la 4 noaptea care au dus la blocarea serverului şi a fost nevoie ca întreg programul să fie trecut pe un alt server. Problema a fost rezolvată şi a fost reluat procesul de înscriere", a declarat Baba, de la Ministerul Educaţiei.

Ministrul a precizat că a dispus o anchetă la nivelul tuturor structurilor Ministerului Educaţiei şi la agenţia ROEDU, care administrează partea de IT.

El a mai spus că dacă se va stabili că problemele au apărut din cauza căderilor de tensiune, nimeni nu va fi sancţionat, însă în cazul unei neglijenţe în serviciu, se vor lua măsuri administrative.

Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I şi „clasa zero“ a început azi, 5 martie 2012, şi are ca dată limită ziua din 16 martie 2012.

Însă, părinţii care au fost prezenţi la şcolile de circumstiţie au fost trimişi acasă şi rugaţi să revină mai târziu pentru că a apărut o problemă la softul care centralizează datele fiecărui copil.

Întâmplarea a avut loc în jurul orei 10.00, iar reprezentanţii Ministerului Educaţiei au asigurat că înscrierile vor continua în cursul zilei de azi.

Problema a fost însă reparată după aproximativ o oră jumătate de la incident, iar Ministerul Educaţiei susţine că motivul pentru care au picat serverele este o pană de curent.

Oficialii ministerului au explicat că şi în cursul nopţii au fost două căderi de tensiune, la ora 2.00 şi la ora 4.00, care au cauzat „spargerea hardului“.
Însă, la cinci minute după ce sistemul a fost reparat, respectiv în jurul orei 11.15, acesta s-a blocat din nou, pentru aproximativ 15 minute.

Deputaţii PDL membri ai Comisiei de învăţământ a Camerei îi solicită ministrului Cătălin Baba o analiză corectă a condiţiilor care au dus la blocarea softului pentru înscrierea în clasele pregătitoare şi demiterea urgentă a angajaţilor MECTS responsabili de acest lucru. VEZI AICI MAI MULTE DETALII!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite