Deputaţi PDL cer demiterea celor vinovaţi de blocarea softului pentru clasa pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor fi înscrişi la şcoală
Copiii vor fi înscrişi la şcoală

Deputaţii PDL membri ai Comisiei de învăţământ a Camerei îi solicită ministrului Cătălin Baba o analiză corectă a condiţiilor care au dus la blocarea softului pentru înscrierea în clasele pregătitoare şi demiterea urgentă a angajaţilor MECTS responsabili de acest lucru.

"Înscrierea la şcoală în clasa pregătitoare sau în clasa I este o sărbătoare în viaţa fiecărui copil şi nu este permis nimănui să compromită un asemenea eveniment. Înţelegem că ROEDU.NET este o structură în subordinea Ministerului care nu a asigurat funcţionarea sistemului de înscriere la clasa pregătitoare şi clasa I", se arată într-un comunicat semnat de către deputaţii PDL membri ai Comisiei de învăţământ a Camerei, remis luni agenţiei Mediafax.

În opinia acestora, indiferent de explicaţiile de natură tehnică, situaţia a fost prost gestionată atât timp cât nu s-a avut în vedere şi o soluţie alternativă.

"Cerem ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au creat această problemă tuturor şcolilor şi părinţilor şi demiterea urgentă a persoanelor din Minister şi din structura respectivă care se fac vinovate de o proastă administrare a acestei zone de activitate", se arată în comunicat.

Softul Ministerului Educaţiei pentru înscrierea copiilor în clasele I şi pregătitoare s-a blocat, astăzi dimineaţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite