Ce gânduri zguduitoare au sinucigașii de la metrou și de ce aproape toți aleg aceleași stații din Capitală. Află care sunt peroanele-mormânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii au explicat ce se întâmplă în mintea unui sinucigaș care alege să-și pună capăt zilelor aruncându-se în fața metroului. Surprinzătoare este și cerința pe care o au cele mai multe familii de la reprezentanții Metrorex.

Cele mai multe tentative de suicid au loc în staţiile de metrou Eroilor, Izvor, Piaţa Romană şi Piaţa Unirii, susțin cei de la Metrorex. Mai mult, familiie sinucigaşilor solicită, după un astfel de eveniment tragic, imagini video pentru a se convinge că nu a fost vorba despre un accident.

ȘOCANT O femeie s-a aruncat în fața metroului în stația Dristor 1

„De cele mai multe ori familiile sinucigaşilor vin şi ne cer înregistrări video pentru a vedea dacă a fost vorba de un accident, nu cred că cei pe care îi cunosc de-o viaţă întreagă ar fi capabili să facă un asemenea gest. Noi îi avertizăm asupra imaginilor şocante pe care urmează să le vadă şi îi punem să semneze că vor să meargă până la capăt‟, a mărturisit fostul director Metrorex, Gheorghe Udriște, în 2010.

metrou

Stația de metrou Piața Unirii

„După ce văd imaginile pleacă sfâşiaţi, pentru că văd că gesturile sunt făcute de bunăvoie. Staţiile în care au avut loc cele mai multe astfel de întâmplări nefericite sunt Eroilor, Izvor, Piaţa Romană şi Piaţa Unirii”, a mai spus Udriște.

Vor să lase în urmă ceva senzaţional

Psihologilor le este limpede gestul unui sinucigaş care se aruncă în faţa unui tren subteran care circulă la intrarea în staţie cu circa 30-40 de kilometri pe oră. 

metrou

Stația de metrou Eroilor

„Explicaţia pentru care aleg staţia de metrou Eroilor este că toţi vor să lase în urma lor ceva «senzaţional», iar acolo, fiind un loc foarte aglomerat, poate cel mai aglomerat din subteran, se gândesc că este locul cel mai potrivit. În mintea lor se creează o «vâscozitate», de regulă aceşti oameni care se sinucid se culcă şi se trezesc cu acelaşi gând, până îl pun în aplicare”, a explicat psihologul criminalist Tudorel Butoi.

S-a aruncat de trei ori sub metrou și a scăpat cu viață

Tot la staţia Eroilor s-a petrecut o minune: o bucureşteancă a scăpat cu viaţă după ce a încercat să se omoare de trei ori. Referitor la acest caz, Tudorel Butoi a spus că, la astfel de oameni, se creează o idee „pivot” în minte, care îi face să nu abandoneze până nu încheie socotelile cu viaţa. Şi nu oricum, ci în acelaşi mod în care au mai încercat.

metrou

Stația de metrou Piața Romană

Cât priveşte celelate staţii de metrou din macabrul clasament, Izvor, Piaţa Romană şi Piaţa Unirii, explicaţia este de ordin topografic. „Mai există o categorie de sinucigaşi care vor să aibă o moarte sigură, fără să fie împiedicaţi să-şi ducă la bun sfârşit gestul, şi îşi aleg ca punct de bătaie locuri unde sunt puţine camere de supraveghere şi puţini paznici”, a mai spus Butoi. 

metrou

Stația de metrou Izvor

De aceeaşi părere este şi medicul psihiatru Rodica Tănase. „Sinuciderile la metrou sunt foarte urâte, cu atât mai mult când sunt mediatizate. Persoanele care recurg la această metodă de sinucidere nu mai vor, nici măcar în subconştient, să trăiască. Ele sunt un fel de Anna Karenina a vremurilor moderne”, a lămurit specialista.

Maria Apostol

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite