Prima zi din iulie, primul protest: câteva sute de bucureşteni se vor întâlni pentru a manifesta împotriva demolării fântânii din Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane au confirmat pe internet participarea la un protest spontan organizat astăzi de la ora 13.00 la fântâna din Piaţa Universităţii împotriva demolării acesteia.

Un punct important de întâlnire, marcă a prieteniei şi un simbol al Bucureştiului, fântâna arteziană din faţa Universităţii de Arhitectură din Piaţa Universităţii va fi demolată. Potrivit unui proiect de amenajare a zonei iniţiat de Primăria Capitalei, în locul fântânii arteziene va fi amenajată una nouă  "săltatoare".

Proiectul prevede şi pavarea trotuarelor din faţa Universităţii de Arhitectură şi a Teatrului Naţional cu granit şi piatră cubică, amplasarea unor băncuţe, stâlpi de iluminat, stâlpi de protecţie, suporturi pentru biciclete şi jardiniere. Pentru aceste lucrări municipalitatea va plăti aproape două milioane de lei firmei Tehnologica Radion, cea care va efectua lucrările.

Pentru acest protest spontan, organizat prin intermediul unui site facebook, circa 2.000 de oameni au fost invitaţi, 145 au zis că vor veni sigur, iar alţi 89 au răspuns că poate vor veni.

Adunarea este programată pentru ora 13.00. Iată cum arată invitaţia:

Centrul Bucureştiului e în plină schimbare, bine, rău, fiecare cu părerea lui; în acest tot make-over, fântâna arteziană din fața Universității de Arhitectură Bu...curești va fi demolată. Potrivit Primăriei Capitalei în locul ei va fi o fântână „săltătoare".

Haideți să ne vedem duminică, 1 iulie, ora 13:00, să facem o poză cu fântâna așa cum o știm cu toții, să povestim amintiri din zona respectivă, poate să ne dăruim o floare, poate să lăsăm un bilețel Post-It cu mesajul nostru către ... autorități ? ... către fântână ?! către prieteni ?

Ne vedem la fântână !

Citeşte mai mult despre demolarea fântânii din Piaţa Universităţii: FOTOGALERIE Schimbarea la faţă a Pieţei Universităţii: celebra fântână de la Universitate se va transforma într-un loc de promenadă ultramodern

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite