În viitor vom ajunge de la București la Timișoara pe o autostradă care va străbate partea de sud a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile au făcut primul pas pentru construirea autostrăzii care ar urma să unească Bucureștiul de Timișoara. Compania Naționala de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a lansat licitația pentru studiul de prefezabilitate pentru Autostrada Sudului.

Autostrada ar urma să unească Bucureștiul de Timișoara prin partea de sud a țării, potrivit b365.ro. Ce care merg cu mașina din Capitală până în Timișoara folosesc, în prezent, artera DN6, o rută foarte aglomerată.

Inaugurarea primului tronson din autostrada Timişoara-Lugoj s-a amânat: circulaţia se deschide săptămâna viitoare

„Pe lângă decongestionarea DN6, autostrada va fi utilă pentru crearea unui nou culoar de circulație prin zona de sud, ce va lega partea sud-estică a țării cu partea de vest, respectiv cu culoarul IV Pan-European, aflat în curs de execuție. Totodată va crea o legătură facilă cu viitorul pod peste Dunăre, Calafat-Vidin‟, se arată în caietul de sarcini al licitației.

GALERIE FOTO Autostrada Soarelui este aproape gata. Între Cernavodă şi Medgidia se toarnă stratul final de asfalt

În timp ce podul Calafat-Vidin ar trebui să fie gata la începutul anului viitor, din coridorul IV Pan European ar urma să se inaugureze primul tronson luna aceasta. Prima secţiune de 9,5 kilometri din tronsonul de autostradă Timişoara - Lugoj, Coridorul 4 Pan-European, va fi deschis circulaţiei în ultima săptămână a acestei luni, potrivit directorului Companiei de Autostrăzi, Mircea Pop.

Cai verzi pe pereţi la Transporturi: „Autostrada Sibiu-Piteşti va fi făcută cu bani din bugetul UE 2014-2020“

CNADNR propune patru rute pe care autostrada București-Timișoara le-ar putea urma:

1. Lugoj-Drobeta Turnu Severin - Craiova (partea de nord a centurii Craiova) - Slatina - Roșiorii de Vede- Alexandria - București.
2. Lugoj-Drobeta Turnu Severin - Craiova (partea de sud a centurii Craiova) - Caracal - Roșiorii de Vede- Alexandria - București.
3. Lugoj - Drobeta Turnu Severin - Craiova - Caracal - Roșiorii de Vede- Alexandria - București.
4. Lugoj - Drobeta Turnu Severin - Craiova - Slatina - Pitești - București.

Până în 2020 vom circula pe 1.100 km de autostradă

Termenul maxim de realizare a studiului de prefezabilitate este de șase luni, iar deschiderea ofertelor pentru licitație urmează să aibă loc pe 22 noiembrie. Suma pe care CNADNR este dispusă să o plătească pentru studiul de prefezabilitate este de 4,5 milioane de lei.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite