Un nou accident la metroul uşor: două tramvaie au deraiat pe linia 32, 18 oameni au fost răniţi, printre care un copil de 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou accident a avut loc astăzi pe linia de metrou uşor din Capitală. Potrivit purtătorului de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, este vorba de linia 32, a doua line de metrou uşor din oraş.

UPDATE 15.10 Regia Autonomă de Transport Bucureşti a început, astăzi, o anchetă internă pentru a stabili din ce cauză s-au ciocnit cele două tramvaie ale liniilor 41 şi 32, la intersecţia Calea Rahovei cu strada Sebastian.

Potrivit reprezentanţilor RATB, conducerea regiei a dispus efectuarea unei anchete interne, în funcţie de rezultate urmând a se aplica măsurile legale.

"Accidentul a avut loc în jurul orei 12.27, la intersecţia Calea Rahovei cu strada Sebastian, un tramvai al liniei 41 care se retrăgea la depoul Alexandria intrând în coliziune cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piaţa Unirii", a spus Brânduşa Raeceanu.

UPDATE 14.00 Şeful Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Lucian Diniţă, a declarat că două persoane sunt rănite grav în urma accidentului de tramvai produs miercuri în sectorul 5 şi că "există o problemă" la nivelul transportului public, care va fi discutată cu conducerea RATB.

"E o problemă pe care o s-o discutăm şi cu conducerea RATB, (...) despre ceea ce înseamnă prevenţie în transportul public de persoane", a spus Diniţă.

Şeful IGPR a adăugat că, deşi accidentul de miercuri "nu e unul grav", acesta vine la câteva săptămâni după cel în care au fost implicate trei tramvaie la pasajul Lujerului, ceea ce "este regretabil".

Potrivit lui Diniţă, cercetările privind cauzele şi împrejurările accidentului de miercuri sunt în curs de desfăşurare şi există mai multe ipoteze de lucru, inclusiv o defecţiune tehnică şi o culpă a unui vatman.

UPDATE 13.30  Conform lui Daniel Vasile, reprezentantul ISU Bucureşti, numărul victimelor a crescut la 18. Majoritatea au suferit doar atacuri de panică.

Primele informaţii arată că doi oameni ar fi fost răniţi în accident. Potrivit purtătorului de cuvânt al SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţă, accidentul a avut loc în urma cu mai puţin de jumătate de oră în zona Calea Rahovei intersecţie cu Şerban Sebastian.

Click pe galeri pentru a vedea imagini de la accident!

image

Ambele tramvaie au deraiat după ce s-au ciocnit, din cauza că le-ar fi cedat buruduful. Unul dintre tramvaie ar fi lovit şi un autoturism.

"Până în prezent au fost transportaţi către spitale opt răniţi, cu răni uşoare dintr-un total de 11 victime. La prima vedere aceştia au contuzii toracice şi la nivelul membrelor. Una dintre victime este un copil de 10 ani care a suferit contuzie de coloană cervicală. După experienţa anterioară cu accidentul de pe linia 41, ne aşteptăm să mai apară răniţi", a declarat Opriţă pentru bucuresti.adevarul.ro

Persoanele rănite au fost preluate deja de echipaje SMURD, fiind transportate la Spitalul Bagdasar, Floreasca şi Spitalul de Urgenţă Universitar.

În acest moment, Poliţia Rutieră a decis să îchidă traficul pe toate cele patru artere din acea intersecţie.

Citeşte şi Accident în lanţ cu tramvaie în Pasajul Lujerului din Bucureşti: zeci de răniţi VIDEO

                 VIDEO Primele înregistrări ale accidentului din Pasajul Lujerului au fost făcute publice. Vezi momentul în care cele trei tramvaie s-au lovit în lanţ!

                 Blestemele liniei 41.Tramvaiul a făcut victime din prima zi

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite