Bucureşteni, vi se pregăteşte ceva. Sindicaliştii RATB şi Metrorex ameninţă cu greva dacă se vor face disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul sindicaliştilor RATB, Vasile Petrariu, a declarat pentru "Adevărul" că angajaţii regiei îşi vor bloca activitatea dacă se vor face concedieri în masă, aşa cum s-a transmis opiniei publice.

"Vom declanşa grevă generală, atât noi, cât şi colegii de la Metrorex, dacă se vor face disponibilizări. Nu am fost înştiinţaţi oficial cu privire la vreo măsură care ne va afecta locul de muncă. Despre concedieri am aflat din presă", a declarat Vasile Petrariu.

Vestea că se vor face concedieri masive i-a panicat pe salariaţii RATB care au cerut explicaţii amănunţite atât de la sindicat, cât şi de la conducerea RATB.

Alexandru Mihalache, unul dintre şefii de sindicat ai Autobazei Militari, spune că există chiar un raport pregătit cu toate concedierile care urmează să fie făcute.

„Există o analiză referitoare la concedieri, făcută în aprilie 2012. Atunci se vorbea despre 1.100 de salariaţi din zona administrativă pentru că acolo s-au făcut angajări masive în ultimii doi ani. Am ajuns în situaţia în care unui conducător auto îi corespunde un lucrător în administraţie”, a declarat Mihalache. 

Războiul politic al schimbării directorilor RATB şi RADET, precum şi a membrilor în Consiliul de Administraţie i-a scos la înaintare pe reprezentanţii salariaţilor care acuză abuzuri şi nereguli în gestionarea banului public.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite