VIDEO Top 5 proiecte ale anului 2011 care au schimbat faţa Bucureştiului FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul care tocmai s-a încheiat a fost unul în care în Bucureşti au fost finalizate mai multe proiecte de amploare. Adevărul vă prezintă cele mai importante cinci proiecte terminate în 2011 în capitală.

Primul proiect de mari dimensiuni Inclus în clasamentul nostru este Pasajul Basarab. Piatra de temelie pentru acesta a fost pusă în noiembrie 2006, iar inaugurarea a avut loc la data de 18 iunie 2011. Valoarea investiţiei este de 1,22 miliarde lei.



Un alt obiectiv de mari dimensiuni inaugurat anul trecut a fost Staţia de Epurare a Apelor Uzate de la Glina. Lucrările la staţie au început la mijlocul anilor ’80, iar inaugurarea a avut loc anul trecut în octombrie. Valoarea investiţiei este de 108,3 milioane euro.

Anul trecut a mai fost inaugurat şi noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României, la care lucrările au început în urmă cu două decenii. Suma cheltuită pentru terminarea clădirii a fost de 104 milioane euro fără TVA.

Tot în 2011 a fost deschis şi stadionul Arena Naţională. Lucrările la stadion au început în mai 2008, iar valoarea investiţiei este de 234 milioane euro.



De asemenea, anul trecut a fost finalizat cel de-al doilea terminal pentru călători al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă”. Lucrările la noul terminal au început în august 2009, iar valoarea proiectului este de 60 de milioane de euro.

image

CLICK pe imagini pentru fotogalerie!

Citeşte şi:

Schimbarea la faţă a Bucureştiului

Spaţii de odihnă şi promenadă, pe malurile Dâmboviţei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite