UPDATE A zecea zi de scandări: protestatarii nu renunţă. Protestul s-a încheiat la ora 23, fără violenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestanţii au ignorat frigul şi s-au adunat din nou în Piaţa Universităţii. Peste 700 de manifestanţi sunt la kilometrul zero al Capitalei.

UPDATE 23.40 A zecea zi consecutivă de proteste la Piaţa Universităţii s-a încheiat în jurul orei 23.00 fără vreun incident, la miting participând cel mult 800 de manifestanţi, potrivit Mediafax. Primii care au plecat, începând cu ora 22.00, au fost cei de la TNB. Au fost urmaţi de cei de vis-a-vis, care au început să plece o oră mai târziu. Numărul jandarmilor aduşi duminică în Piaţa Universităţii a fost comparabil cu cel din zilele precedent.

UPDATE 21.29 Pe lângă "clasicul" mesaj "Jos Băsescu", manifestanţii au scris pe bannere sloganuri precum:

"Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi"

"Monarhia salvează România"

"Să vină legionarii și Regele Mihai!"

"Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară"

"Ciumpalaci din toate ţările, uniţi-vă"

„Cu un președinte chior, viață fără viitor. Emil Boc și gaşca lui au pus România-n cui. Vă rugăm să ne lăsaţi, luaţi gaşca şi plecaţi!"

"România, te iubim! Nu vrem să te părăsim"

"Taxa auto = Hoţie"

UPDATE 20.34 Protestul este împărţit în două, jumătate dintre oameni scandând în zona fântânii de la Facultatea de Arhitectură, iar cealalată jumătate pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional. La protest participă şi profesori din Capitală.

UPDATE 19.05 În Piaţa Universităţii din Capitală aproximativ 700-800 de oameni conitnuă protestele anti-guvernamentale. Până la această oră, manifestaţia decurge paşnic. Oamenii din centrul Bucureştiului nu au mai blocat circulaţia, ocupând doar trotuarele.

UPDATE 17.35 Peste 200 de protestatari s-au adunat în faţa Ambasadei României de la Londra şi strigă "Jos Băsescu!", "USL şi PDL, aceeaşi mizerie!" şi cer demisia Guvernului. Mulţi dintre demonstranţi sunt studenţi. 

image

UPDATE 17.20 Câteva sute de persoane protestează în acest moment în Piaţa Universităţii. Manifestaţii similare au loc în Piteşti, Constanţa, Târgu Jiu, Iaşi, Suceava şi Braşov. Prima reacţie a familiei regale într-un comunicat de presă emis astăzi: "Românii și-au pierdut încrederea. Ei cer astăzi politicienilor un comportament public rupt complet și definitiv de năravurile trecutului. Întreaga Familie Regală este alături sufletește de toți cei care au în aceste momente nevoie de încurajare și solidaritate."

UPDATE 17.00 Românii din diaspora, solidari cu cei de-acasă. Zeci de români protestează în faţa Ambasadei României de la Londra în acest moment.

UPDATE 16.15 Sindicaliştii din învăţământ s-au alăturat demonstranţilor în Piaţa Universităţii. Ei ameninţă cu grevă generală. Sunt aşteptaţi şi studenţii. Vremea începe să se răcească. În această noapte vor fi din nou temperaturi negative.

UPDATE 15.30 Numărul lor a ajuns la aproximativ 200. Manifestanţii scandează în continuare sloganuri împotriva clasei politice şi au bannere pe care scrie, printre altele, "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi", "Jos Băsescu", "Monarhia salvează România" "Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară".

image

Pe parcursul zilei de ieri, în ciuda condiţiilor meteorologice nefaste, peste 800 de persoane au protestat în Piaţa Universităţii. Potrivit situaţiei înregistrate până la ora 22.00, toate manifestaţiile care au avut loc sâmbătă în mai multe oraşe din ţară s-au încheiat, nefiind înregistrate incidente a declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru.

Protestul de sâmbătă seara s-a încheiat în jurul ore 23.30. Au fost prezenţi peste 300 de cadre didactice.

Ieri seara, oamenii din Piaţa Universităţii erau revoltaţi din cauza oaspeţilor nepoftiţi despre care nu ştiau foarte multe. "Astăzi a venit Noua Dreaptă sau partidul lui Dan Diaconescu, nu ştiu exact cine sunt, dar fac gălăgie. Au acaparat cu portavocea tot ce scandăm noi", declara iritată o pensionară în faţa camerelor de filmat. Pe parcursul zilei identitatea lor a fost descoperită, aceştia erau membrii grupării "Noua Dreapta". Ei au fost bruscaţi de protestatari şi alungaţi din Piaţa Universităţii. Cei câţiva membri, care au fost prezenţi ieri la proteste, acuză partidele politice de acest incident.

image

Vezi galeriile foto de la manifestaţiile din ultimele zile!

A OPTA ZI DE PROTESTE
Vineri, 20 ianuarie 2012

image

FOTO "Băse" şi „Boc" au fost spânzuraţi de protestatari!

image

Micii protestatari

image

Citeşte şi:

Udrea despre mişcările din stradă: „Sunt de acord cu aceste proteste, dar soluţia nu este să-l schimbi pe Boc cu Ponta“ UPDATE

Patru dosare penale pentru jandarmii care au împrăştiat manifestanţii cu forţa

Un şef de la Jandarmerie a fost în vizită la sediul PDL chiar în timpul protestelor

A noua zi de proteste în Piaţa Universităţii, debut cu scandal: pensionarii s-au luat la harţă cu extremiştii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite