A noua zi de proteste în Piaţa Universităţii, debut cu scandal: pensionarii s-au luat la harţă cu extremiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uşor "intimidaţi" de vremea rece care a cuprins Bucureştiul, românii au ieşit din nou în Piaţa Universităţii. Aproximativ 300 de cadre didactice au anunţat că se vor alătura protestului la care au ajuns deja peste 100 de pensionari şi extremişti ai grupării „Noua Dreaptă". 

UPDATE 00.20:

Protestul s-a încheiat puţin după ora 23.30, când ultimii manifestanţi de la fântână au păsit Piaţa Universităţii. Cei din faţa Teatrului Naţional plecaseră deja cu mai mult de jumătate de oră înainte.

UPDATE 23.20:

Pe parcursul zilei de astăzi, în ciuda condiţiilior meteorologice nefaste, peste 800 de persoane au protestat în Piaţa Universităţii. Potrivit situaţiei înregistrate până la ora 22.00, toate manifestaţiile care au avut loc sâmbătă în mai multe oraşe din ţară s-au încheiat, nefiind înregistrate incidente a declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru

Membrii grupării Noua Dreapta au fost bruscaţi de protestatari şi alungaţi din Piaţa Universităţii. Cei câţiva membri, care au fost prezenţi azi la proteste, acuză partidele politice de acest incident.

Manifestanţii din Piaţa Universităţii au primit număr de ordine, pentru a şti exact câţi oameni sunt, sâmbătă, la protest, a declarat pentru MEDIAFAX Liviu Pop, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Acesta a precizat că el a avut fluturaşi cu numere de la 1 la 750, din care a împărţit deja oamenilor din Piaţa Universităţii peste 700, iar un coleg de-ai lui are fluturaşi cu numere până la 1.500.

UPDATE 16:47 Profesorii vor veni şi astăzi în Piaţa Universităţii. Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop, a declarat că sunt aşteptate să se alăture protestului aproximativ 300 de cadre didactice.
Pop a mai spus că aceştia nu vor veni în Piaţa Universităţii ca sindicalişti, ci ca profesori. El a precizat că în Piaţa Universităţii sunt deja peste o sută de profesori din Sectorul 3, dar că sunt aşteptate să ajungă şi cadre didactice din Sectorul 1. 

UPDATE 16:01 Oamenii sunt revoltaţi din cauza oaspeţilor nepoftiţi despre care nu ştiu foarte multe. "Astăzi a venit Noua Dreaptă sau partidul lui Dan Diaconescu, nu ştiu exact cine sunt, dar fac gălăgie. Au acaparat cu portavocea tot ce scandam noi", a declarat iritată o pensionară în faţa camerelor de filmat.

UPDATE 15.10 Numărul protestatarilor a crescut în ultima oră, el fiind acum de aproximativ 100 de persoane.

Protestele din Capitală au intrat în cea de-a noua zi, după ce ieri, câteva sute de demonstranţi au ieşit în stradă pentru a cere demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului. Oamenii au protestat paşnic, demonstraţia încheindu-se fără incidente. Printre manifestanţi s-au numărat şi sindicalişti din învăţământ şi sănătate.

"Stăm de nouă zile în Piaţă să-l dăm jos pe acest individ. Ne-a tăiat pensiile, a făcut totul doar pentru ei", a spus unul dintre protestatari, în direct la RTV.

Numărul lor ar putea creşte spre după-amiază şi din acest motiv jandarmii au pus preventiv garduri de protecţie

A OPTA ZI DE PROTESTE
Vineri, 20 ianuarie 2012

image

FOTO "Băse" şi „Boc" au fost spânzuraţi de protestatari!

image

Micii protestatari

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite