UPDATE Primarul din Jilava ţinut încă o săptămână în arest! Judecătorii nu au avut dosarul pe masă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Adrian Mladin mai are o şansă pe 22 februarie. El speră în continuare să iasă din arest.

UPDATE 14.55: Primarul comunei Jilava mai rămâne în arest cel puţin o săptămână. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti nu au avut pe masă dosarul edilului acuzat de fapte de corupţie. Dosarul, trimis de procurorii anticorupţie la Tribunal pentru judecare, nu a mai ajuns şi la Curtea de Apel pentru că tot astăzi s-a judecat şi fondul procesului.

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, ajunge astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, unde a formulat recurs la decizia Tribunalului de a nu-l elibera sub control judiciar. Primarul Mladin îşi pune toate speranţele în magistraţii Curţii de Apel, mai ales că procurorii au terminat cercetările împotriva lui şi l-au trimis deja trimis în judecată. Pe lângă Mladin, acuzat de luare de mită, fals intelectual în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, şi Apostol Muşat - primarul comunei Snagov a mai fost deferit justiţiei pentru trafic de influenţă, în formă continuată, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.

Citeşte şi Primarul Snagovului şi cel al Jilavei au fost trimişi în judecată pentru mită de milioane de euro

Tot în acest dosar mai sunt judecaţi, în stare de libertate, Gheorghe Roman - vicepreşedintele Consiliului judeţean Ilfov, pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, Ovidiu Szasz - finul primarului comunei Jilava, pentru complicitate la luare de mită, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, Ion Scaeţeanu - persoană din anturajul primarului comunei Snagov, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, tentativă la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.

Vezi şi Instanţă: Lăsarea în libertate a primarilor din Jilava şi Snagov şi a vicelui CJ Ilfov ar crea un sentiment de insecuritate printre oameni

Potrivit DNA, în calitate de primar al comunei Jilava, inculpatul Mladin Adrian i-a pretins unui denunţător suma de 500.000 euro din care, la data de 19 septembrie 2011, a primit 50.000 euro, pentru ca, abuzând de prerogativele funcţiei, să dispună întocmirea, de către Comisia Locală de Fond Funciar, a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunţătorului în suprafaţă totală de 23,8 hectare, iar loturile să fie alipite.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite