CGMB va decide săptămâna viitoare dacă Piaţa Universităţii va primi statutul de “Agora”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, împreună cu reprezentanţii Pro Democraţia, au stabilit, astăzi, elaborarea unui proiect de hotărâre de Consiliu General privind acordarea zonei Piaţa Universităţii -  Universitatea de Urbanism şi Arhitectură -Teatrul Naţional, statutul de "Agora".

Proiectul urmează a fi finalizat până la sfârşitul săptămânii, urmând a fi supus votului consilierilor generali în şedinţa de săptămâna viitoare.
“Urmează ca acest proiect de hotărâre să fie redactat de către reprezentanţii Pro Democraţia împreună cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti. Săptămâna viitoare proiectul nostru va fi supus votului consilierilor generali pentru că este necesar să fie aprobat de aceştia. Dupa aceea, dacă va fi acordat statutul de Agora,  se va discuta şi se va negocia împreună cu reprezentanţii Pieţei Universităţii un regulament în ceea ce priveşte funcţionarea celor două zone ca spaţii de manifestare. În cea de a treia etapa va fi organizat un concurs pentru amenajarea edilitară a celor două zone, un concurs la care vor participa şi unii dintre liderii Pieţei Universităţii, în special cei care au idei şi care vor contribui la elaborarea unui proiect de agora civică. Sperăm ca toate aceste lucruri să pornească destul de repede în aşa fel încât cetăţenii României şi ai Bucureştiului să aibă posibilitatea să se manifeste de acum înainte liber, fără niciun fel de intervenţie a jandarmilor”, a menţionat preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pîrvulescu.

Primarul general a arătat că sprijină propunerea Pro Democraţia, obiectivul urmărit fiind acela ca zona Piaţa Universităţii să devină spaţiul în care fiecare român poate să manifesteze în mod civilizat.

“Considerăm că această iniţiativă pe care a avut-o Pro Democraţia este binevenită şi răspundem favorabil acestui demers. În acest sens, urmează să pregătim toată documentaţia în vederea consultării Consiliului General, urmând ca apoi să declanşăm un concurs şi să creăm un regulament în aşa fel încât lucrurile să se petreacă într-un spirit cu adevărat democratic. Îmi exprim speranţa că, făcând aceste demersuri, deschidem şi mai mult porţile spre consultarea cetăţenilor, exprimarea democratică a dorinţelor lor”, a spus Oprescu.

Asociaţia Pro Democraţia solicită transformarea Pieţei Universităţii în agora

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite