VIDEO Secretele aselenizărilor sunt dezvăluite la Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii sunt invitaţi, în această seară, să asiste la o prezentare despre aselenizări, pe care organizatorii de la Astroclubul Bucureşti o promit incendiară. Tot de la ei putem afla răspunsul la orice întrebare despre subiectul ce rămâne controversat chiar şi după 43 de ani de la prima aselenizare.

Prezentarea susţinută de Marian Naiman, membru al Astroclubului Bucureşti, a avea loc în această seară, la ora 19:30, la Observatorul Astronomic și va fi însoțită de fotografii și filme „de la fața locului”. Conferința își propune să prezinte minunata odisee Apollo și să răspundă nelămurillor publicului.

Între 1969 și 1972 opt misiuni Apollo au fost trimise spre Lună. Șase dintre ele au aselenizat și restul este istorie. În ciuda dovezilor copleșitoare există voci care susțin că totul a fost o păcăleală.

Vezi aici imaginile de la prima selenizare, care au ţinut cu sufletul la gură întreaga planetă în 1969, şi a căror veridicitate rămâne controversată până în ziua de azi.

Prima excursie pe Lună a durat 2 ore şi 24 de minute, conform informaţiilor oferite de Observatorul Astronomic. Satelitul nu a mai văzut picior de om din anul 1972, de la misiunea Apolo 17.

Acţiunea organizată la observator vine la începutul unui weekend plin de evenimente astronomice spectaculoase, fenomenul rar supranumit "superluna", şi ploaia de meteoriţi care se poate observa în fiecare primăvară.

Clicik aici pentru a afla când se poate observa cel mai bine luna uriaşă: Superluna este însoţită de ploaie de meteoriţi în acest weekend

Mai mult, bucureştenii vor avea acces gratuit la observator în weekend, când au loc "Zilele porţilor deschise". Programul de activităţi nocturne, când doritorii pot observa cerul, este până la ora 22.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite