Superluna este însoţită de ploaie de meteoriţi în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satelitul Pământului se va afla la cea mai mică distanţă de noi sâmbătă noaptea, fenoment numit “superluna”. Pentru ca spectacolul să fie complet, fenomenul va fi însoţit şi de o ploaie de meteoriţi.

Ploaia de meteoriţi anuală eta-Aquaride asigură artificiile naturale pentru spectacolul care ne va ţine cu ochii în lună mâine noapte. Pasionaţii de astronomie se vor putea bucura de o noapte spectaculoasă, luna va fi cu 14% mai strălucitoare şi la distanţa cea mai mică de Pământ, donform informaţiilor afişate de NASA. Se creează astfel iluzia că satelitul este mult mai mare decât într-o noapte obişnuită.

Pentru a putea observa cel mai bine diferenţa de strălucire pe care u dau cele 14%, trebuie să ne uităm imediat ce Luna a răsărit sau înainte de a apune, când este aproape de orizont. Imaginea satelitului în spatele clădirilor sau copacilor produce o iluzie optică, facăndu-l să pară şi mai mare, conform explicaţiilor Space.com. Atunci se pot privi şi imortaliza cele mai spectaculoase imagini.

În Bucureşti sunt şanse ca Luna să fie vizibilă înambele momente, deşi mâine sunt anunţate şanse de ploaie.

Fenomenul supranumit „superluna”, luna plină perfectă la perigeu (distanţa cea mai mică de Terra) este rar, s-a înregistrat de cinci ori în ultimii 60 de ani, notează RTV.

Ploaia de meteoriţi are loc în fiecare primăvară, când Pământul trece prin resturi din coada cometei Halley, care se aprin când intră în atmosferă. În acest weekend, meteoriţii vor fi mai greu de observat, strălucirea lor va fi eclipsată de luna plină.

Perigeul lunii aduce cu el maree mai mari ca de obicei, dar nu la un nivel alarmant, conform explicaţiilor oferite de NASA, în majoritatea locurilor, fluxul ridiă valurile cu doar câţiva centimetri.

Citeşte şi Scandal şi îmbrânceli pentru un loc la şcoală

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite