A început coşmarul alb: circulaţia este paralizată în Ilfov, iar două ambulanţe sunt blocate pe DN2 din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest moment se circulă bine, in condiţii de iarnă, pe toate arterele principale din Bucureşti, a anunţat Primăria Capitalei. Două ambulanţe au rămas însă blocate pe DN1 din cauza zăpezii.

UPDATE 15.00 Potrivit autorităţilor locale ilfovene, circulaţia se desfăşoară cu dificultate în comuna Afumaţi. Situaţia este asemănătoare şi pe DN1, acolo unde două ambulanţe au rămas blocate tot din cauza zăpezii.

UPDATE 11. 46 Tramvaiele liniilor 25, 35 şi 8 sunt blocate pe Bulevardul Timişoara, din cauza unui defecţiuni la linia electrică de contact provocate de un camion, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al RATB, incidentul a avut loc pe Bulevardul Timişoara, la intersecţia cu Bulevardul Vasile Milea. Echipele RATB intervin pentru remedierea defecţiunii, informează Mediafax.

UPDATE 10.11 Circulaţia este blocată pe Bulevardul Regina Elisabeta, aproape de fostul sediu al Primăriei Capitalei, şi pe distanţa Piaţa Universităţii-Calea Victoriei, din cauza unor copaci căzuţi peste linii. Totodată, RATB a anunţat că liniile de autobuz 336, 601, şi troleibuzele 70, 61, 91, 90, 69, 85 şi 66 sunt blocate din cauza zăpezii.

Începând cu ora 22.00 a zilei trecute, operatorii de deszăpezire din toate sectoarele au realizat prima intervenţie, cu material antiderapant, cu 136 de utilaje

Măsuri de iarnă la Gara de Nord: se circulă în condiţii de iarnă, dar se circulă!

Întârzieri de aproape o oră la decolări de pe Otopeni

Imediat după trecerea cu antiderapant a început acţiunea de pluguire pe arterele din  Urgenţa 1, pe parcursul nopţii fiind un număr de peste 250 de utilaje în teren.

În acest moment continuă acţiunea de pluguire. După ora 6.00, utilajele au intrat şi pe străzile laterale, iar operatorii de salubritate au început degajarea trecerilor de pietoni şi a rigolelor.

De asemenea, conform raportului Direcţiei Control din Primăria Capitalei, angajaţii RATB au lucrat continuu la degajarea zăpezii de pe căile de rulare şi refugiile staţiilor de tramvai.

Zece maşini avariate şi 25 de copaci căzuţi în Capitală, din cauza ninsorii

Acţiunea de pluguire va continua şi pe parcursul zilei, astfel încât să nu se formeze acumulări mari de zăpadă care să îngheţe, echipajele operatorilor de deszapezire fiind însoţite de poliţie.

Primăria Capitalei face apel la conducătorii auto să nu blocheze banda unu de circulaţie pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze în mod optim.

Având în vedere condiţiile meteo de la această oră, precum şi prognoza pentru orele următoare, primarul general, Sorin Oprescu, a convocat un nou comandament de iarnă, la ora 13.00.

image

Avertizare cu cod portocaliu

Meteorologii au emis, azii, o avertizare cod portocaliu pentru Bucureşti şi 17 judeţe din estul şi sudul ţării, unde vântul va depăşi la rafală 90 de kilometri, alte 14 judeţe rămânând sub atenţionarea cod galben de ninsori şi viscol, până joi seara, relatează Mediafax.

"În aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zăpada depus va fi consistent. Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 60...70 km/h, viscolind şi spulberând zapada", potrivit ANM.

În Dobrogea şi în sud-estul Munteniei, la începutul intervalului, vor mai fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.

Codul portocaliu a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa, Tulcea, Mehedinţi, Dolj, Olt şi sudul judeţului Argeş, unde va fi viscol, vântul va depăşi la rafală 80-90 de kilometri pe oră, determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri şi troienirea zăpezii.

Alte 14 judeţe - Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani şi nordul judeţului Argeş - rămân sub avertizarea cod galben de ninsori şi viscol până joi, la ora 18.00.

Meteorologii menţionează că începând de joi seara vremea va deveni geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa, în special în estul şi sudul ţării.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite