Proiect imobiliar de lux din Bucureşti, demolat de criză. Laguna Residence, estimat la 25 de milioane de euro, a intrat în faliment!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ansamblul rezidenţial Laguna Residence a intrat oficial în faliment, după ce Tribunalul Bucureşti a acceptat cererea creditorului. Astfel, proiectul imobiliar dezvoltat pe malul Lacului Tei va intra în proces de lichidare.

Laguna Residence este un ansamblu rezidenţial dezvoltat de compania spaniolă GEA International Development. Tribunalul Bucureşti a acceptat cererea creditorului Pâtpâiac Mitra, înaintată în data de 14 martie, în care se prevedea intrarea în faliment al proiectului de pe malul Lacului Tei, scrie ZF.

Pentru procesul de lichidare, instanţa a numit firma RVA Insolvency Specialists, condusă de către Arin Stănescu, lichidator judiciar.

De alungul timpului au existat şi alţi creditori care obţinuseră dreptul de executare silită, însă până în prezent nu a fost găsit un cumpărător.

Chiar dacă dezvoltatorul spaniol a investit aproximativ 30 de milioane de euro în acest ansamblu rezidenţial şi a contractat un credit de 10 milioane de euro de la banca La Caixa, proiectul nu a putut fi salvat.

Visul spaniolilor era să dezvolte, într-o primă fază, 252 de apartamente. Până în 2010 au existat şi cumpărători, în jur de 80, dar ulterior majoritatea au reziliat contractele, din cauza amânărilor dese ale finalizării lucrărilor.

Un apartament din cadrul Laguna Residence avea preţuri de peste 2.000 de euro pe metrul pătrat, ceea ce rezultă că o locuinţă cu trei camere şi 104 metri pătraţi ajungea să coste 240.000 de euro. 

Valoarea proiectului era estimată la aproximativ 25 de milioane de euro.

CITEŞTE ŞI:

Tu în ce cartier stai? Un grup de tineri arhitecţi şi urbanişti propune împărţirea Bucureştiului în 61 de cartiere

Încă o lovitură pentru vânzătorii de imobile: creşte preţul minim pe metru pătrat în grila notarilor

Ce şantiere ne-a lăsat criza în Capitală. Vezi cele mai mari construcţii rămase la stadiul de proiect!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite