EUROVISION: Care a fost cea mai bună performanţă a României şi cine a avut cel mai mare punctaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a participat de 15 ori în competiţia muzicală europeană.Artiştii români aleşi pe sprânceană au dat tot ce au avut mai bun pe scena de la Eurovision pentru a obţine un loc în top. 

Mihai Trăistariu critică scenografia Hotel FM: "M-am gândit că au vrut să asorteze dungile de pe ecran cu pantalonii lui David Bryan"

Prima dată, în 1993, când Dida Drăgan a cântat „Blestem", o piesă grea, interpretată ireproşabil, dar care nu a trecut de semifinală.

În anul următor, Dan Bitman aducea „Dincolo de nori" la Dublin. Locul 21 a fost al României.

În 1996, la Oslo, reprezentanţii noştri, Monica Anghel & Sincron,  nu au trecut de etapa de precalificări cu melodia „Rugă pentru pacea lumii" în concursul Eurovision. Ei au obţinut ultimul loc în top 29 de piese aspirante la finală.

1998 a fost anul în care Mălina Olinescu a primit doar 6 puncte pentru piesa "Eu cred", clasându-se pe locul 22, la concursul organizat în acel an la Birmingham, în Marea Britanie.

Trupa Taxi a interpretat la Stockholm balada „The Moon" şi au atins treapta 17 în concurs, cea mai bună calificare a României până atunci.

A doua participare a Monicăi Anghel a clasat România în primele 10 la Tallinn, în Estonia. Alături de Marcel Pavel, ea a cântat melodia „Tell me why".

A urmat, „Don't  Break My Heart", în 2003, piesă care a obţinut cel mai mare punctaj adunat de români la Eurovision. Nicola a adunat 73 de puncte, clasându-se pe locul 10.

În 2004, Sanda Ladoşi a cântat "I admit", piesă clasată doar pe locul 18, în concursul de la Istanbul.

Anul următor, Luminiţa Anghel şi Sistem ajung pentru prima dată pe podium, locul trei în finala de la Kiev, în Ucraina, cu melodia „Let me try"

A urmat, un alt mare succes, în 2006, când Mihai Trăistariu adună 172 de puncte, cu „Tornero", ocupând locul 4, cea mai bună performanţă.

Rezultatul bun obţinut de Mihai va clasa România, anul următor, în 2007, direct în finala de la Helsinki a Eurovisionului. Piesa concurentă "Liubi, Liubi, I Love You", a trupei Todomondo compusă din Andrei şi Kamara (Alb-Negru), Vlad (Hara), Bogdan (ex - Dl Problemă), a primit doar 84 de puncte. Astfel s-a clasat pe locul 13.

2008  Nicoleta Matei, cunoscută de fani ca Nico, şi Vlad Miriţă s-au clasat pe locul 20 în finală cu piesa „Pe-o margine de lume".

2009  România a fost reprezentată de Elena Gheorghe la ediţia de acum doi anio a Eurovisionului, desfăşurată la Moscova. Piesa sa „The Balkan Girls" s-a clasat doar pe locul 19.

2010  Reprezentanţii României la finala Eurovision de anul trecut, care a avut loc la Oslo, în Norvegia, au ocupat locul trei în clasament. Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu au obţinut un total de  162 de puncte cu piesa „Playing With Fire".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite