Aeroportul Otopeni, abia pe locul 58 în UE la traficul anual de pasageri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare aeroport din Rămânia, Henri Coandă din Bucureşti, are mai puţini pasageri care îl tranzitează anual decât aerogări precum cele din Cehia, Polonia, Ungaria sau Cipru.

Datele Eurostat plasează aeroportul din Bucureşti pe locul 58 la traficul de pasageri în EU, la nivelul anului 2010. Astfel, Aeroportul "Henri Coandă" a deservit 4,917 milioane de pasageri în 2010, în creştere cu 9,7% faţă de 2009, ocupând locul 58 în UE, potrivit statisticilor Eurostat.

Dintre aceştia, 3,386 milioane de pasageri au sosit sau plecat din sau către destinaţii din UE, 929.000 cu destinaţii internaţionale din afara UE, iar 601.000 de pasageri reprezintă curse interne.

Cel mai tranzitat aeroport din Europa în 2010 a fost Heathrow Londra, cu un trafic de 66 milioane de pasageri, urmat de Charles de Gaulle Paris, cu 58 milioane de pasageri, apoi cel din Frankfurt - Main (53 milioane pasageri), Barajas Madrid (50 milioane) şi Schiphol Amsterdam (45 de milioane).

Aeroportul Henri Coandă a bătut recordul de pasageri într-o singură zi săptămâna trecută, cu ocazia Finalei Ligii Europa, desfăşurată la Arena Naţională.

Vezi aici cum a arătat aeroportul în data de 9 mai: FOTOGALERIE Cea mai aglomerată zi din istoria Aeroportului Henri Coandă Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite