FOTO Top 10 cele mai scumpe proprietăţi din Capitală. Află ce palat din Ilfov se vinde cu 20 de milioane de euro şi ce nunţi celebre a găzduit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul total al celor mai scumpe zece proprietăţi imobiliare scoase la vânzare în Bucureşti şi în împrejurimi ajunge la 75 de milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de imobiliare.ro şi citat de Mediafax.

Palatul Stirbey din Buftea, pentru care proprietarii cer 20,5 milioane de euro, ocupă primul loc în topul celor mai scumpe zece proprietăţi rezidenţiale scoase la vânzare în Capitală şi în zonele adiacente.

Domeniul Stirbey, care cuprinde un parc de 24 de hectare şi palatul cu o suprafaţă de 2.400 de metri pătraţi, a fost construit în 1864. Proprietatea este deţinută de firma Bucharest Arena, care are printre acţionari foşti angajaţi la SGG. Firma a cumpărat domeniul de la moştenitori în 1997 pentru 9 milioane de euro. Aceştia au amenajat în clădire un restaurant de cinci stele şi spaţii de cazare în regim exclusivist, investiţia totală pentru aceste proiecte fiind estimată în momentul achiziţiei palatului la 9 milioane euro, potrivit Mediafax.

Palatul Ştirbey este locul preferat de vedetele din România pentru a-şi organiza nunţile. Aici au petrecut noaptea nunţii Gabriela Vrânceanu Firea şi Florentin Pandele, Adelina Elisei şi Cristi Chivu şi Elwira şi Mihai Petre.

FOTOGALERIE Nuntă la Palatul Stirbey: Cum se pregătesc Gabriela Vrânceanu-Firea și Florentin Pandele pentru nunta de mâine

image

CLICK PE IMAGINI PENTRU GALERIE FOTO!

Un alt cuplu care s-a bucurat de atenţia tuturor a fost cel format din Mihai şi Elwira Petre. Cei doi s-au căsătorit tot la Palatul Stirbey.

image

CLICK PE IMAGINI PENTRU GALERIE FOTO!

Jurnalistul Mădălin Ionescu şi iubita sa, Cristina Şişcanu, şi-au unit destinele, în luna iunie, şi au sărbătorit evenimentul tot pe domeniul Stirbey.

Mădălin Ionescu şi Cristina Şişcanu


Palatul are 32 de camere, o bucătărie, 14 băi, 6 balcoane, 4 terase, 30 de locuri de parcare.

O vilă în Romană: 8,5 milioane de euro

Pe poziţia a doua în topul celor mai scumpe zece proprietăţi rezidenţiale din Bucureşti se află o vilă din zona Romană- Lascăr Catargiu, pentru care proprietarul cere 8,5 milioane de euro. Imobilul are o suprafaţă utilă de 2.000 de metri pătraţi, patru bucătării şi 4 terase, fiind construit pe un teren de peste 2.500 metri pătraţi.

Un preţ de 8 milioane de euro cere proprietarul unei vile din Dorobanţi, aceasta fiind pe locul trei în clasament. Proprietarul oferă şi posibilitatea închirierii proprietăţii cu 25.000 euro pe lună. Vila are o suprafaţă utilă de 1.980 metri pătraţi, două etaje şi este construită în 1940 pe un teren de 1.000 metri pătraţi. Imobilul are 20 de camere, 4 bucătării, 9 băi, 5 balcoane, 2 terase, 2 garaje şi patru locuri de parcare.

Mare preţ pe vilele construite în Bucureşti înainte de 1990

O casă cu 20 camere, amplasată în apropiere de Grădina Icoanei, este scoasă la vânzare la 6,7 milioane de euro. Vila, construită în stil bizantin pe un teren de peste 1.500 metri pătraţi, are 2.264 metri pătraţi construiţi, din care 1.800 metri pătraţi utili. Vila a fost complet restaurată şi oferă posibilitate de parcare în curte a până la 15 maşini. Vila mai are o bucătărie, zece băi şi poate fi închiriată cu 25.000 de euro/lună.

Locul cinci este adjudecat de o vilă din Dorobanţi, construită în 2002, cu un preţ de 5,5 milioane de euro. Vila are 850 metri pătraţi utili, este construită pe un teren de 460 metri pătraţi, cu un regim înălţime D+P+2E+M. Clădirea are 8 camere, o bucătărie, 6 băi, 2 balcoane, o terasă şi garaj.

Ocupantele următoarelor poziţii sunt vile construite înainte de 1990, în centrul Bucureştiului, cu valoare istorică, ale căror preţuri sunt foarte apropiate, cuprinse între 5 şi 5,1 milioane euro.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite