Un Dragobete de Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii sunt chemaţi astăzi în centrul oraşului pentru a scrie cea mai lungă scrisoare de dragoste din lume, iar la Târgu-Jiu, îndrăgostiţii îşi vor declara iubirea sub Poarta Sărutului.

Sărbătoarea de Dragobete le aduce îndrăgostiţilor un motiv în plus să se bucure alături de cei dragi. Un concert, o expoziţie de scrisori de amor ale unor oameni celebri sau o petrecere la un club sunt câteva dintre variantele pe care tinerii le au la dispoziţie pentru a profita la maximum de această sărbătoare. 

Bucureşti. Bucureştenii sunt chemaţi astăzi în strada Lipscani, la ora 12.00 pentru a-şi împărtăţi poveştile de iubire în cea mai lungă scrisoare de dragoste din lume. Organizatorii încearcă astfel să stabilească un record mondial validat de reprezentanţi ai Guinness World Records. Pasionaţii de muzică bună au de unde alege. Trupa Holograf va concerta, începând cu ora 19.30, la Sala Polivalentă, cu ocazia lansării noului album de dragoste, „Love Affair".  De asemenea, trupa Iris a pregătit un spectacol dedicat zilei iubirii în clubul Jukebox Venue, de la ora 21.00.

Cei care iubesc în secret îşi pot declara iubirea în scris. La mallul Liberty Center există o cutie poştală pentru îndrăgostiţi. Scrisorile cu adrese valide vor fi livrate destinatarilor fără niciun cost, în perioada 24-26 februarie.

Un nou record mondial pentru bucureşteni: se scrie cea mai lungă scrisoare de dragoste din lume, azi, în Capitală

Cluj. De Dragobete, clujenii îi pot vedea şi asculta pe Horia Brenciu şi pe cei de la trupa Desperado. Brenciu va concerta împreună cu HB Orchestra în clubul Obsession de la ora 22.00. Intrarea costă 30 de lei. Tot vineri, fanii trupei  Desperado au parte de un concert, de la ora 21.00, în clubul Diesel. Un bilet costă 25 de lei. Desperado îşi va lansa la Cluj un nou single şi un nou clip pentru piesa „Nemuritor de foame".  Nonconformişii sunt aşteptaţi în L'Atelier la un spectacol al trupei OM. Evenimentul va începe la ora 21.00, iar biletul de intrare constă într-un kilogram de fructe.

Obiceiuri din Ardeal. Vrăji de dragoste și superstiții, de Dragobete

Alba. Sânvăsâiul, ritualul de ghicire a ursitului pentru fetele nemăritate,  va fi prezentat vineri, de Dragobete, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Obiceiul va fi pus în scenă de Ansamblul Folcloric din Galda de Jos. 

Vâlcea. Vineri, în Scuarul „Mircea cel Bătrân", din Râmnicu Vâlcea, actorii Teatrului Ariel îi vor îndemna pe trecători să nu uite de sentimentele de dragoste faţă de cei dragi. Doi iubitori ai chitarei, Silvan Stăncel, din Alba Iulia, şi Ovidiu Scridon, din Târnăveni-Mureş, îi vor încânta timp de două ore pe iubitorii muzicii flamenco, pop şi folk într-un concert la ora 18,00 la Teatrul „Anton Pann".

Iaşi. Sute de studenţi sunt aşteptaţi vineri, 24 februarie, în Piaţa Unirii, la evenimentul „Din drag de Dragobete". La ora 12,30 va avea loc un concurs pentru cuplurile tinere. Totodată, de la ora 14.00, va fi organizat un flash-mob la care vor lua parte în jur de 500 de tineri. Aceştia vor primi baloane roşii, galbene şi albastre şi vor alcătui o inimă-gigant.

FOTO Glume cu substrat erotic la Iași, de Dragobete! Cum sărbătoreau străbunii ziua iubirii

Craiova. Teatrul „Elena Teodorini" din Bănie îi pofteşte pe îndrăgostiţi la un spectacol, cu intrare liberă, de la ora 17.00, în cadrul căruia vor evolua orchestra şi corul instituţiei, Ansamblul folcloric „Maria Tănase", Evergreen Symphonic Jazz Orchestra şi Oana Radu. „Eu sunt Dragobetele, sărut toate fetele" este mesajul liceenilor din oraşul lui Nea Mărin, care vor dărui flori doamnelor şi domnişoarelor ce le ies astăzi în cale.

Bistriţa. Zeci de tineri bistriţeni sunt aşteptaţi în seara de 24 februarie la Balul Dragobetelui organizat în cantina Colegiului Tehnic InfoEl din Bistriţa. Cuplurile se pot căsători pentru o zi şi pot participa la petrecerea organizată de primărie. 

Piteşti. Piteştenii care iubesc româneşte sunt invitaţi la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu" din centrul oraşului pentru a vedea cum îşi exprimau iubirea în scris cupluri celebre de pe meleagurile argeşene. Printre scrisori, se remarcă cele ale lui Ion C. Brătianu către soţia sa Florica.

Oradea. Trupa Compact va susţine vineri, de la ora 21.00, un concert la Queens Music Pub, în Oradea. Biletul de intrare costă 20 de lei. Îndrăgostiţii pot sărbători şi la Restaurant&Delicatessen Graf, unde Lucca, unul dintre cei mai renumiţi magicieni şi iluzioniştiti din Viena, va susţine un show. Pentru o seară de neuitat orădenii vor plăti între 80 şi 150 de lei de persoană.

Târgu-Jiu. Dansatorii şi instrumentiştii Ansamblului folcloric „Doina Gorjului" vor defila cu torţe aprinse prin centrul oraşului după care se vor opri la Poarta Sărutului, unde se va încinge o horă în care vor fi chemaţi să se „prindă" şi trecătorii.

Braşov. Săniile „trăsnite" vor face show, sâmbătă, 25 februarie, la ora 18,00, pe Pârtia Bradul în cadrul celei de-a  cincea ediţii a „Cursei trăsniţilor". Braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi la distracţie pe tot parcursul zilei. Pentru persoanele fizice, taxa de înscriere este de 30 de lei, iar pentru companii de 1.500 de lei.

Caransebeş.  Sute de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend pe Muntele Semenic, unde au loc două cupe la schi: sâmbătă, Cupa Prietenii Munţilor, iar duminică, Cupa Vest la Schi - etapa a doua. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite