Topul liceelor: „Sava“ - cel mai bun, „Kretzulescu“ - cel mai popular

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CLASAMENT Gala Balurilor 2010, care s-a desfăşurat weekendul acesta în Capitală, a demonstrat că instituţiile de învăţământ care înregistrează performanţe nu sunt şi cele mai îndrăgite de elevi. Cel mai popular liceu a fost votat “Nicolae Kretzulescu“, în detrimentul Liceului “Sfântul Sava”, cunoscut drept cel mai de succes din ţară.

Mai citiţi şi:

„Kretzulescu“, cel mai popular liceu

La ce şcoli se înghesuie bobocii de clasa I

La cel mai important eveniment al liceelor din acest an, Gala Balurilor 2010, care s-a desfăşurat în weekend, au fost premiate cele mai populare licee din Bucureşti. În topul câştigătorilor s-au aflat instituţii de învăţământ ca Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu“, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“ şi Colegiul Naţional „Spiru Haret“.

„Am câştigat fiindcă am fost uniţi“

Ocupanta locului I în topul popularităţii, Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu“, care a avut peste 3.400 de voturi, este cunoscută ca o instituţie de învăţământ foarte organizată şi severă. „Dacă ne sună telefoanele mobile în ore, profesorii ni le confiscă şi, ca să le recuperăm, trebuie să plătim 100 de lei“, a spus unul dintre elevi. De asemenea, elevii care învaţă la „Kretzulescu“ poartă uniforme şi nu au fumoar ca alte licee.

„Ne-am conformat cu regulile. Ţinem mult la doamna directoare Mirela Dinescu. Ea ne mobilizează. Secretul nostru este că suntem uniţi. Aşa am fost şi la Gala Balurilor şi am câştigat“, a spus elevul Vlad Dragomir din clasa a IX-a F.

Deşi media de admitere îl plasează doar în primele 20 în topul celor mai bune licee, „Kretzulescu“ iese în evidenţă prin proiectele în care este implicat. Spre exemplu, la Gala Premiilor în Educaţie 2009, eveniment organizat de Fundaţia „Dinu Patriciu“, liceul a obţinut premiul al III-lea la categoria „Şcoala Anului“.

Potrivit preşedintelui elevilor din Bucureşti, Albert Craiu, cei de la „Kretzulescu“ au câştigat la Gala Balurilor 2010, pentru că au ştiut să se promoveze. „Probabil au trimis mass-uri către prieteni şi cunoştinţe pentru a fi votaţi online. Şi-au dorit mult să iasă pe primul loc“, a mai spus Albert Craiu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Matei Basarab“ din Bucureşti.

Sfântul „Sava“, primul şi în ţară

Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ îşi păstrează de ani buni supremaţia în clasamentul celor mai bune licee bucureştene. De pildă, ultima medie la admiterea de anul trecut a fost de 9.84 la profilul matematică-informatică bilingv engleză.

„Suntem primii în ţară la profilele matematică-informatică şi la uman în ceea ce priveşte ultima medie de admitere. La profilul matematică-informatică bilingv engleză suntem pe locul al II-lea la o diferenţă de doar o sutime. Avem anual circa 60 de elevi participanţi la olimpiadele naţionale, dintre care 40 iau şi premii“, a declarat ieri, pentru „Adevărul, directorul Colegiului „ Sfântul Sava“, George Cazacu.

„Gheorghe Lazăr“ , pe acelaşi loc

Singurul care îşi păstrează locul al II-lea în ambele topuri este Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“. Potrivit „Admiterii 2010“, întocmite de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, liceul a avut ultima medie la admitere 9.56 la profilul matematică-informatică, 9.50 la ştiinţe ale naturii şi 9.39 la ştiinţe sociale. Alte colegii de prestige ca „Sfântul Sava“, „Mihai Viteazu“, „Tudor Vianu“, „Gheorghe Şincai“ au obţinut puţine voturi şi nu s-au clasat printre primele cele mai populare instituţii de învăţământ.

Top 3 şcoli bucureştene

Cele mai bune licee

1.Colegiul Naţional „Sfântul Sava“
2.Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“
3. Colegiul Naţional „Tudor Vianu“/ Colegiul Naţional „Mihai Viteazu“


Cele mai populare licee

1.Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu“  
2.Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“
3.Colegiul Naţional „Spiru Haret“

„Avem anual circa 60 de elevi participanţi la olimpiadele naţionale, dintre care 40 iau şi premii“
George Cazacu
director „Sfântul Sava“


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite