„Kretzulescu“, cel mai popular liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu“, celebră pentru severitate, a fost desemnată azi-noapte, la Gala Balurilor 2010, cea mai populară din Capitală.

Mai citiţi şi:

La ce şcoli se înghesuie bobocii de clasa I

Peste 3.300 de elevi din Capitală au votat online Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu“  ca fiind cel mai popular liceu din Bucureşti. În competiţie au fost înscrise cele 103 licee. „Suntem extrem de mândri că şcoala noastră e cea mai renumită. Diploma spune totul. Am câştigat pentru că suntem foarte uniţi. Am dat de veste la toţi prietenii care ne-au votat“, a spus Georgian Ciucu, elev în clasa a IX-a la Kretzulescu.

Li se confiscă telefoanele mobile

Paradoxal, Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu“ este recunoscută drept una dintre cele mai rigide instituţii de învăţământ, din cauza regulamentului de ordine interioară foarte strict. Mulţi dintre elevi s-au conformat însă cu cerinţele profesorilor de aici.

„Dacă se întâmplă să ne sune telefonul în ore, profesorii ni-l confiscă. E foarte importantă disciplina şi organizarea la noi în liceu. Pentru a-l recupera trebuie să plătim 100 de lei. Doar un singur coleg de-al meu a păţit asta până acum. De frică, toţi ţinem telefoanele pe silenţios“, a povestit un alt elev.

Amendaţi pentru fumat

Uniforma, sau ţinuta aşa cum o numesc elevii liceului, este obligatorie la „Kretzulescu“. Fetele, spre exemplu, poartă fuste lungi sau scurte, plisate sau drepte, sarafan sau pantaloni în carouri, iar la băieţii pantaloni gri.

O altă regulă a şcolii este că elevii prinşi fumând în instituţie sunt amendaţi. „Pentru a ne proteja, nu ne dau voie să fumăm. La noi sunt reguli stricte, nu ca la «Caragiale», unde există fumoar special pentru elevi. Nouă ne dau amenzi dacă fumăm“, a explicat Vlad Dragomir.

Miss Boboc Bucureşti scrie cărţi

Cea mai frumoasă boboacă a fost aleasă Andreea Ilie, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“. „Am câştigat fiindcă sunt naturală şi comunicativă. E foarte important într-un concurs de frumuseţe să dai dovadă de isteţime. Momentan scriu un roman de dragoste despre o femeie care trăieşte în zona orientală. Vreau să o lansez peste doi ani, cu ocazia majoratului“, a explicat tânăra.

 Premiul pentru cel mai bun Bal al Bobocilor a fost câştigat de Liceul Teoretic „Grigore Moisil“. „Gala Balurilor este cel mai important eveniment pentru liceeni. Dacă la miss şi la cel mai reuşit bal au fost licee care nu s-au înscris, la cel mai popular liceu au fost implicate toate“, a declarat preşedintele elevilor, Albert Craiu.

La evenimentul organizat de One Beat Events şi de Vertical Mind  în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Consiliul Municipal al Elevilor, în clubul Jet Set, au participat circa 700 de elevi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite