Târg universitar în weekend, la Sala Palatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 10.000 de elevi şi de studenţi sunt aşteptaţi mâine şi poimâine la târgul universitar RIUF-Romanian International University Fair, eveniment ce se va desfăşura la Sala Palatului, începând cu ora 10.00.

Riuf 2010 va oferi răspunsuri la întrebările tinerilor despre studiile în străinătate, alternative educaționale, soluții pentru problemele individuale din cadrul procesului de aplicație, sfaturi din partea unor specialiști în educația internațională, dialoguri cu români studenți și absolvenți de universități prestigioase, surse de finanțare pentru programe de studii universitare și post-universitare.

Citiţi şi:

Studiile în străinătate, mai ieftine

Organizatorii evenimentului, Grupul Educativa, le transmit vizitatorilor câteva recomandări, în baza experienţei din anii trecuţi.

Gândeşte-te la țările în care ţi-ar plăcea să studiezi/trăieşti/munceşti. Nu te opri din visat!

Gândeşte-te la domeniile în care ți-ar plăcea să urmezi un program de studii/specializare.

 Explorează lista expozanţilor prezenţi la Riuf 2010 şi vezi cine e prezent din fiecare ţară. Atenţie! Participanţii diferă de la o ediţie la alta (Bucureşti, Cluj).

Mergi pe site-urile lor (găseşti linkuri pe www.riuf.ro ) şi explorează ofertele academice.

Află mai multe despre procedurile de admitere, taxele de școlarizare și sursele de finanțare propuse de programele respective.

Mai treci odată prin pasul 3 şi 4. S-a schimbat ceva?

Fă o listă cu întrebările (generale/pentru fiecare program în parte) la care nu găseşti răspunsuri mulțumitoare pe site-uri.

 Ordonează aceste întrebări în ordinea importanţei pentru tine.

Dacă vrei să ştii pe loc dacă eşti admis la o universitate internaţională şi pe lista instituţiilor care te interesează se află: Portsmouth University, InHolland University, HZ University , atunci înscrie-te pentru SPOT ADMISSIONS la RIUF.

Trimite documentele minime necesare la adresele aferente ediției din cel mai apropiat oraș. Totodată, ar fi bine să ai la tine câteva copii ale CV-ului tău actualizat.

Explorează lista seminariilor și prezentărilor care vor avea loc la Riuf .

Alege-ţi câteva dintre ele la care ai vrea să participi și încearcă să fii printre primii care se înregistrează (fiecare sală are un număr limitat de locuri) – vizitatorii înregistraţi au acces cu prioritate.

Dacă totuşi nu reușești să te înregistrezi în timp util, nu dispera. Vino la seminariile respective pentru că s-ar putea să fie câteva locuri disponibile (ale celor care s-au înscris, dar nu au putut să ajungă).

 Fă-ți un buget pentru vizita la Riuf (transport, mâncare, o sumă pentru reviste, ziare, cărți și alte materiale educaționale – dacă vrei să beneficiezi de ofertele speciale care-ți sunt oferite de partenerii noștri numai pe durata evenimentului).

Reține datele evenimentului RIUF - 30 și 31 octombrie 2010, la Sala Palatului București, pe 2 noiembrie la Cluj – Casa de Cultură a Studenţilor.

 Fă-ți un program al zilei (zilelor) de vizită: ia în calcul 5-15 minute per expozant cu care vrei să stai de vorbă, durata seminariilor la care vrei să participi și încă 1-2 ore pe care o să le petreci explorând oportunitățile pe care nu te aștepți să le găsești la eveniment.

Dormi bine în serile de dinaintea vizitelor la Riuf, ca să ai energie a doua zi.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite