Studiile în străinătate, mai ieftine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RIUF este unul dintre cele mai căutate târguri
RIUF este unul dintre cele mai căutate târguri

Târgul internaţional de universităţi îşi deschide iarăși porţile și aduce oferte atractive. Tinerii vor putea identifica acele studii din străinătate la fel de accesibile financiar ca cele din ţară.

Cea mai spectaculoasă oferta vine din Danemarca, unde şcolarizarea este gratuită, iar studiile sunt finanţate de guvernul danez. Acesta suporta un cost de aproximativ 10.000 de euro pentru fiecare an, pe tot parcursul studiilor. Politica se aplică tuturor cetăţenilor Uniunii Europene, care trebuie să treacă prin acelaşi sistem de admitere ca şi studenţii danezi.

Cei mai mulţi studenţi se pot întreţine singuri, lucrând în regim part-time, cel mult 15 ore pe săptămână, pentru minimum 13 euro pe oră. Astfel, având posibilitatea de a câştiga 700-900 de euro pe lună, un tânăr român care studiază în Danemarca nu trebuie să suporte niciun cost suplimentar faţă de varianta studiilor la Bucureşti, Timişoara, Cluj sau Iaşi, potrivit unui comunicat remis de Educativa Group. În Marea Britanie, odată admis la o universitate de stat, un student român poate să-şi finanţeze taxele de şcolarizare pentru un program de licenţa (Bachelor) printr-un împrumut pe care îl acordă guvernul acestei ţări tuturor cetăţenilor UE.

Şcoală cu împrumut

Condiţiile impuse, în schimb, sunt ca studentul să păstreze „un standard academic înalt pe parcursul studiilor" şi să înceapă să ramburseze împrumutul în mod eşalonat, în momentul în care va absolvi şi va câştiga cel puţin 1.600 de euro pe lună. Condiţii de finanţare extrem de avantajoase sunt oferite şi de Franţa şi Germania. Studenţii aplicanţi în aceste ţări au acces la numeroase posibilităţi de bursă, fie prin intermediul agenţiilor guvernamentale CampusFrance şi DAAD, fie prin intermediul programelor comunitare sau programelor de burse derulate direct de instituţiile de învăţământ. Romanian International University Fair - RIUF se va desfăşura în perioada 30-31 octombrie în Bucureşti şi pe 2 noiembrie în Cluj-Napoca.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite