Cristoiu lansează mâine „Găina fără bilet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editura Adevărul Holding pregăteşte mâine, la standul din Pavilionul 16 al Romexpo a doua lansare de la salonul de carte. Scriitorul Ion Cristoiu prezintă publicului volumul „Găina fără bilet – proză satirică“ (640 de pagini), o carte construită din tablete centrate în special pe lumea mass-media. Lansarea va avea loc de la ora 14.00.

Mai citiţi şi:

VIDEO Incident la Bookfest: Ion Iliescu, întâmpinat cu lozinci anticomuniste

Este prima carte de proză publicată de Ion Cristoiu după 1992. „Iniţial mă angajasem la un proiect pe care mi-l propusesem încă înainte de 1989, de a publica o carte despre un sat imaginar, Vintileasa, şi mi-am dat seama că nu am timpul necesar pentru a face un roman. Am ales această formulă a prozei scurte, am mai publicat în diferite ziare o parte din ele. Efortul a fost de a le grupa, sub un anumit titlu“, a declarat Cristoiu într-un interviu în „Adevărul“.
Publicistul nu aşteaptă decât ca această carte să-i bucure pe români. „Singura mea aşteptare ar fi ca cei care o citesc să râdă, în rest nu pariez nici pe primirea critică şi nici măcar pe primirea de către colegii mei“, a mai spus Cristoiu.

Scriitorul vă recomandă să râdeţi cu „Prezervativele de la streaşină“, „Stafia babei Safta strică prizele“, „Ia-te la trântă cu sânii mei“ sau „Sex-shop rural“, câteva dintre textele satirice ale volumului. Preţul unui exemplar este de 26 de lei.

Iliescu, contestat de „Noii Golani“

Grigore Cartianu şi Ion Iliescu, care şi-au lansat ieri la Romexpo cărţile „Sfârşitul Ceauşeştilor“ şi, respectiv, „După 20 de ani“, s-au duelat pentru adevărurile Revoluţiei. Cu câteva minute înainte redactorul-şef de la „Adevărul“ să le arate cititorilor un glonţ care l-a ucis pe Ceauşescu, un student din Asociaţia „Noii Golani“ îl  cataloga pe fostul preşedinte drept „criminal“.


Grigore Cartianu şi-a continuat ieri, la Bookfest, desfăşurat la Romexpo, maratonul de prezentare a cărţii sale, „Sfârşitul Ceauşeştilor“, invitând la stand martori ai Revoluţiei din 1989. Autorul i-a acordat un autograf chiar şi lui Ion Ceauşescu, 78 de ani, fratele fostului preşedinte al României.
La câţiva metri distanţă de standul Editurii Adevărul şi-a făcut apariţia Ion Iliescu, invitat de Editura Semne să-şi lanseze cartea „După 20 de ani“. La un moment dat, studentul George Simion, în vârstă de 22 de ani, membru al organizaţiei „Noii Golani“, a strigat: „Ion Iliescu este criminalul Revoluţiei!“. Tânărul a fost scos cu forţa afară de către bodyguarzii târgului. De la tribună, foarte calm, Iliescu a comentat incidentul: „E vorba de patimi care influenţează minţile neformate“.

Casetă

Ce se lansează astăzi la Bookfest
Ora 16.00 – Lansare „Pisici din Bucureşti“ de Silvia Colfescu la editura Vremea
Ora 16.00 – Lansare „Zilele mele cu Renata“ de Alexandru Petria la editura Cartea Românească
Ora 16.00 – Lansare „Două femei la Praga“ de Juan Millas, la editura Humanitas
Ora 16.00 – 17.00 – Sesiune de autografe în prezenţa scriitoarei spaniole Rosa Montero la editura RAO
Ora 17.00 – Lansare „Viaţa mea clandestină“ de Peter Carey la editura Humanitas
Ora 18.00 – Lansare revista online suspans.ro
Ora 20.00 – Concert Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers în Pavilionul 13

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite