Unul dintre răniţii în accidentul aviatic de la Tuzla a murit azi-noapte la Spitalul Militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 persoane au decedat şi 2 au supravieţuit, în urma unui cumplit accident aviatic ce a avut loc în aseară, la unitatea militară din Tuzla. Unul dintre răniţi a murit la Spitalul Militar din Capitală după nenumărate încercări ale doctorilor de a-l resuscita.

UPDATE 8.00:  Unul dintre cei trei răniţi în accidentul aviatic la Tuzla şi care fusese adus la Spitalul Militar din Bucureşti, alături de ceilalţi doi răniţi, a murit azi-noapte. Unul dintre răniţi a fost adus, aseara, la Spitalul Militar din Capitală, în stare foarte gravă, cu arsuri de gradul 3 şi 4 pe 80% din suprafaţa corpului şi cu fractură de femur. Azi-noapte, militarul a decedat chiar dacă, iniţial, medicii au considerat că transportul său la Bucureşti este riscant, în cele din urmă au decis să-l transfere la Spitalul Militar.

Ceilalţi doi răniţi sunt internaţi, în continuare, la Spitalul Militar, cu mai multe politraumatisme, fracturi de membre şi lovituri în zona coloanei vertebrale. Starea lor este stabilă.

Tragedie la Tuzla / Surse din anchetă susţin că avionul era încărcat peste limită! Vezi aici lista militarilor decedaţi în avionul morţii

FOTO UPDATE / Catastrofă aviatică la Tuzla: 12 oameni au murit, iar alţi 2 sunt grav răniţi

UPDATE, ora 23,07: Trei echipaje SMURD au ajuns la această oră la Spitalul Militar. În timp ce intrau pe poarta spitalului, medicii din ambulanţă încercau să resusciteze una dintre victime. 

UPDATE, ora 22,30: În aproximativ 20 de minute, cei trei supravieţuitori ai accidentului aviatic vor fi aduşi la Spitalul Militar din Bucureşti. O echipă de doctori de la Spitalul de Arşi îi va însoţi şi vor interveni în cazul în care situaţia se complică. Unul dintre supravieţuitori, cel în vârstă de 34 de ani, este în stare extrem de gravă.

Supravieţuitori aflaţi  în stare critică au fost preluaţi de ambulanţă pentru a fi urcaţi în elicopterul care-i va transporta la Bucureşti.
UPDATE: "Subfinanţarea armatei este vinovată moral pentru tragedia aviatică de la Tuzla", au spus militarii timişoreni în rezervă

Avionul a luat foc la aterizare. Trei persoane au supravieţuit. Una dintre ele este în stare foarte gravă şi este în drum spre spital.

Medicii de la Spitalul Judeţean Constanţa sunt pregătiţi să preia victimele. Opt ambulanţe au plecat către locul accidentului.

Primele date au arătat 11 victime, după care au fost confirmate doar 7.

Două autospeciale de la Unitatea de Pompieri din Tuzla se îndreaptă către aerodromul civil de la Tuzla. Un avion este în flăcări pe aerodromul civil din localitate.

GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

GALERIE FOTO CU PRELUAREA SUPRAVIEȚUITORILOR DE ELICOPTERUL MAI

Avionul militar AN2 care este în acest moment în flăcări lansa paraşutişti de pe aerodromul civil din Tuzla.Antonov An-2 (cunoscut şi ca Annuşka) este un biplan de producţie sovietică, folosit în special ca avion utilitar. Este folosit pentru transportul de pasageri, putând transporta 12 persoane, pentru paraşutism şi pentru lucrări agricole.

Avionul poate decola şi ateriza pe distanţe scurte şi poate zbura cu viteze foarte mici, ca urmare poate opera de pe terenuri neamenajate, iar unele versiuni au fost adaptate pentru condiţii climatice extreme, în special pentru regiuni reci.

AN 2 a fost produs între anii 1947 - 1992, deţinând recordul Guiness pentru cea mai lungă durată de fabricaţie a unui avion.

La 3 iulie 2008 un avion de tip An-2 care executa lucrări de ierbicidare s-a prăbuşit la Ştefăneşti, Ilfov. Echipajul nu a fost rănit. După prăbuşire aparatul a luat foc şi a ars complet. După comportarea avionului înainte de aterizare echipajul a presupus că avionul s-a prăbuşit datorită unei pene la sistemul de alimentare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite