FOTOGALERIE/VIDEO: Război la sediul RATB. Şoferii au ieşit pe traseele de noapte. Vezi câte linii RATB au circulat azi-noapte în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsura introducerii transportului RATB pe timp de noapte a stârnit nemulţumirea şoferilor, care se pregătesc de un protest. Astăzi, la ora 12, liderii de sindicat se întâlnesc cu reprezentanţi din conducerea Regiei pentru a găsi o rezolvare la această problemă.

UPDATE ora 7.51: Şoferii RATB au ieşit, azi-noapte, pe toate cele 23 de trasee de autobuze, iar la sediul regiei continuă discuţiile cu delegaţia şoferilor care au declanşat protestul spontan, nemulţumiţi că au fost retrase cursele speciale care îi aduceau la serviciu şi îi duceau acasă la terminarea programului, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii RATB au anunţat că, în prima zi de la introducerea transportului public de noapte, autobuzele au ieşit pe toate cele 23 de trasee care fac legătura între centrul Capitalei, respectiv Piaţa Unirii, şi marginile oraşului.

Astfel, începând de azi-noapte, autobuzele RATB circulă între orele 23.00-1.00 şi 5.00-6.00 la un interval de 30 de minute şi între orele 1.00-5.00 la 60 de minute. Cele 23 de trasee vor avea terminalul central la Piaţa Unirii, iar preţul unei călătorii cu autobuzele de pe aceste linii este de 1,3 lei.

UPDATE ora 7.47:
O parte dintre şoferi au renunţat aseară la proteste şi s-au întors pe traseu. Primarul Sorin Oprescu a declarat că le mulţumeşte celor care au înţeles că trebuie să-i servească pe bucureşteni. Şoferii şi vatmanii RATB au protestat ieri, fiind nemultumiţi că, odată cu introducerea traseelor de noapte, nu li se mai asigură transportul de la domiciliu către autobază şi cel către casă la finalul programului de noapte. În condiţiile menţinerii actualului sistem de transport al şoferilor, municipalitatea ar continua să plătească 16 milioane de lei pe an.

UPDATE ora 16.05:

Conducerea RATB a precizat că această grevă spontană va avea repercursiuni în instanţă. "Şoferii au ieşit din traseu, au blocat depourile şi au abandonat autobuzele în trafic. Îi vom da în judecată şi deja am cerut ajutorul Jandarmeriei şi Poliţiei Rutiere pentru deblocarea situaţiei" a declarat, pentru Adevărul, directorul RATB Adrian Criţ. El a precizat că salariul mediu net al unui şofer RATB este de 2.800 de lei.

Cardurile RATB pot „înghiţi” bani. Vezi ce probleme au avut bucureştenii cu "portofelele electronice"

IMAGINI DE LA PROTESTUL SALARIAȚILOR RATB

image
image
image

UPDATE ora 16.00:

În faţa sediului central al RATB, de pe Bulevardul Dinicu Golescu din Capitală, sunt adunaţi peste o sută de angajaţi ai Regiei. Unul dintre şoferii protestatari a declarat, pentru Adevărul, că mare parte din mijloacele de transport, printre care liniile de troleu 69 şi 91 şi tramvaiele 34 şi 36, au fost retrase la autobază, iar altele sunt în curs de a se retrage de pe trasee. La autobazele Titan şi Bujoreni conducerea a pus lacătul pe porţi, maşinile rămânând în afara depoului.

Preşedintele sindicatului RATB, Mircea Ionescu, a declarat că această măsură nu le-a fost adusă la cunoştinţă înainte, ci au aflat-o din mass- media.

"S-a luat o decizie despre care noi nu am ştiut nimic. Noi nu acceptăm aşa ceva. Mai ales în condiţiile în care, după Revoluţie, am mai introdus de două ori transportul de noapte în Capitală, iar această măsură s-a dovedit total ineficientă. Rutele de noapte ar prelungi timpul de muncă de până la trei ori. La 12 avem întâlnire cu conducerea regiei pentru a găsi o soluţie la această problemă", a declarat Mircea Ionescu pentru Adevărul.

Citeşte şi

PREMIERĂ ÎN CAPITALĂ De vineri noapte, avem transport public de noapte

FOTOGALERIE Călătorii fierbinţi în Capitală: Vezi cum se coc bucureştenii în autobuze la 35 de grade Celsius

image
image
image

IMAGINI DE LA PROTESTUL SALARIAȚILOR RATB

Şeful autobazei Floreasca, Ştefan Ilea, a declarat că nu ştie nimic despre un protest al şoferilor şi că, dacă acest lucru se va întâmpla, va fi ceva spontan, nu organizat.

"O să fie pierdere de timp şi de bani. În proporţie de 70 la sută cei pe care îi vom transporta noaptea vor fi sub influenţa alcoolului. Să dea Dumnezeu să fie un succes total, că orice lucru nou este bine- venit. Poate şi-au schimbat şi călătorii comportamentul", a declarat, pentru Adevărul, unul dintre şoferii RATB.

Conducerea RATB nu şi-a exprimat încă un punct de vedere pe această temă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite