Slujbă de pomenire scurtă, în afara bisericii pentru Mădălina Manole - Înmormântarea, vineri la cimitirul Bolovani din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa va beneficia de o slujbă specială, în afara bisericii, oficiată de un singur preot. Biserica Ortodoxă Română nu a admis o slujbă obişnuită din cauza că artista s-a sinucis.

UPDATE Cântăreaţa Mădălina Manole va fi înmormântată mâine, la Ploieşti

Înmormântarea Mădălinei Manole va avea loc mâine, 16 iulie, în jurul orei 13:00, la Cimitirul Bolovani din Ploieşti. Până atunci, toţi cei care doresc să aducă un ultim omagiu artistei, o pot face până mâine dimineaţă la ora 09:00 când cortegiul funerar se va îndrepta către Ploieşti.

CITIŢI ŞI:

Biserica Ortodoxă explică exact cum sunt înmormântaţi cei care se sinucid

Maria Dragomiroiu şi-a anulat toate concertele până sâmbătă

Conform regulilor bisericeşti nimeni nu are dreptul de a curma o viaţă, în afară de Dumnezeu, nici măcar viaţa proprie, iar Mădălina Manole a încălcat această regulă, motiv pentru care mai amrii Bisericii au hotărât să oficieze o slujbă specială în memoria cântăreţei de către un singur preot.

„Întrucât Biserica Ortodoxă condamnă sinuciderea ca fiind un păcat greu, nu admite pentru sinucigaşi oficierea obişnuitei slujbe de înmormântare. De aceea, ca răspuns la solicitarea domnului Mircea Petru, soţul artistei Mădălina Manole (Anca Magdalena Mircea), Arhiepiscopia Bucureştilor aprobă doar oficierea rânduielii speciale de înmormântare pentru astfel de cazuri din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei îndurerate. Ca atare, slujba va fi oficiată pe scurt, de un singur preot, în afara (exteriorul) bisericii parohiei cu hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Ploieşti", precizează Secretariatul Arhiepiscopiei Bucureştilor într-un comunicat de presă.

Înmormântarea artistei va avea loc mâine, la Ploieşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite