Sindicaliştii RATB au decis după discuţiile cu Oprescu: 85% din mijloacele de transport în comun vor circula în timpul grevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

85% din mijloacele de transport în comun din Capitală vor circula marţi, 1 iunie, când a fost anunţată grevă generală, este decizia luată de sindicaliştii din RATB după discuţiile cu primarul Sorin Oprescu.

UPDATE Acuzat că sindicatul pe care îl conduce ar fi spăgător de grevă, preşedintele Sindicatului Transportatorilor RATB, Mircea Ionescu a subliniat că "dacă în România a avea o atitudine civică responsabilă înseamnă a fi spăgător de grevă", atunci nu se dezice. 

Preşedintele Sindicatului Transportatorilor RATB, Mircea Ionescu, a spus, la finalul discuţiile cu primarul general, că în mod normal circulă zilnic în Capitală 537 de tramvaie şi troleibuze, iar dintre acestea în 1 iunie vor fi pe trasee 85%, informează Mediafax.

"Am decis să nu facem grevă de solidaritate întrucât măsurile de austeritate anunţate de Guvern nu ne afectează", a declarat Mircea Ionescu.

El a precizat că cele 1.000 de autobuze care ies zilnic pe trasee în Bucureşti vor circula şi în 1 iunie, când a fost anunţată greva de solidaritate.

"Dacă administraţia dispune de un parc de autobuze suplimentar, marţi vor ieşi în traseu mai multe autobuze decât într-o zi obişnuită, dar este decizia administraţiei dacă acest lucru se va întâmpla", a precizat Ionescu.

Liderul sindical a mai spus că la Uniunea Sindicatelor din Transportul Public Local sunt afiliaţi 2.400 de şoferi de pe troleibuze şi tramvaie, dar doar 1.200 vor să intre în grevă.

Sindicaliştii de la metrou şi RATB fac grevă de solidaritate în 1 iunie, cu oprirea activităţii între orele 4.00 şi 16.00, şi vor intra ulterior în grevă generală dacă va fi nevoie, din cauza scăderii salariilor angajaţilor, a anunţat, vineri, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ioan Rădoi.

Rădoi a precizat că în 1 iunie metroul şi troleibuzele şi tramvaiele din Capitală nu vor circula între orele 4.00 şi 16.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite