Se răsuflă greva!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii sindicali au anunţat iniţial, pentru mâine, o grevă de proporţii la care ar fi trebuit să participe în primul rând profesorii, chiulind astfel de la examenul de bacalaureat şi blocând anul şcolar.

Mai citiţi şi:

„Grevă de catifea“, la Braşov

Bacalaureatul în Capitală, dat peste cap în şase licee

Greva ar fi avut, astfel, un mare impact. Ieri şi astăzi, însă, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a liniştit pe elevi susţinând că examenul se va desfăşura în condiţii normale, iar profesorii care vor decide să lipsească din comisiile de bacalaureat vor fi înlocuiţi cu educatoare. Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, a spus că mulţi dascăli s-au răzgândit în privinţa grevei din cauza ameninţărilor ministrului. „Nu mai ştim exact câţi profesori vor fi în grevă şi câţi nu. Unii au renunţat din cauza presiunilor la care au fost supuşi de ministrul Educaţiei“, a declarat Cornea.

Şi medicii au anunţat că îşi vor pune mâine stetoscoapele în cui, iar ambulanţele se vor deplasa doar pentru cazuri extreme. Liderul Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, declara că singurele care vor funcţiona sunt camerele de gardă din unităţile de urgenţă. Pe de altă parte, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti şi Ilfov, Alis Grasu, a anunţat că la grevă va participa doar personalul aflat în timpul liber.

„Ambulanţa nu-şi permite să facă grevă pentru că pune în pericol cetăţenii. Activitatea va avea loc la parametrii normali, mai ales că este posibil să avem chiar şi mai multe intervenţii într-o zi de grevă“, ne-a declarat Grasu.

De asemenea, greva de marţi a angajaţilor RATB nu ar trebui să-i mai sperie pe bucureşteni, întrucât 85% din parcul auto va funcţiona. Preşedintele Sindicatului Transportatorilor RATB, Mircea Ionescu, a declarat că dintre cele 11 sindicate organizate la RATB doar unul singur doreşte să se solidarizeze cu greva anunţată pentru 1 iunie.

Cei care vor ieşi totuşi în stradă rămân pensionarii, actorii, şi în proporţii mai mici funcţionarii publici, profesorii şi angajaţii din penitenciare. De pe margine, nerenunţând la lucru, taximetriştii independenţi vor solidariza, legându-şi de oglinda maşinii o banderolă albă. Pe poziţii rămâne Metrorex, care a anunţat că metrourile nu vor circula marţi până la ora 16.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite