Bacalaureatul în Capitală, dat peste cap în şase licee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul de Bacalaureat la informatică a fost boicotat astăzi la şase licee din Capitală. Astfel, peste 120 de elevi din liceele “A.D. Xenopol”, “Benjamin Franklin”, “Energetic”, “Petru Maior”, “Miron Nicolescu” şi de la “Nicolae Kretzulescu” vor susţine examenul luni, miercuri şi joi.

 La Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu“, holurile şi sălile de clasă erau astăzi pustii. „Ar fi trebuit să dea Bac-ul 26 de elevi. Ei au fost anunţaţi însă din timp că nu se va susţine proba “, a explicat reprezentantul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ al şcolii, Elen Chifor.

Elevii, bulversaţi
La Liceul Teoretic „Ion Neculce“, doar 12 din cei 60 de profesori sunt astăzi în grevă generală, iar elevii care aveau ore cu ei au venit la şcoală şi au fost supravegheaţi. În alte licee bucureştene precum Colegiul Naţional „I.L.Caragiale“, profesorii au spart greva, orele desfăşurându-se normal. „Tocmai mi-a spus un coleg că se fac ore şi nu mai înţeleg nimic“, a spus un elev de la un grup şcolar din sectorul 4.


Şi unii profesori din învăţământul universitar au protestat astăzi. „Sunt în grevă generală Universitatea Politehnică, Universitatea de Muzică, Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport. Bibliotecile şi secretariatele sunt în grevă japoneză“, a declarat liderul Federaţiei Alma Mater, Răzvan Bobulescu.

120 de elevi din Bucureşti nu au susţinut astăzi proba de informatică la Bac din cauza grevei



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite