Scafandrul-erou de la ISU care a salvat doi oameni de la înec în aceeaşi tură a plecat la muncă în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Felix Preda, pompierul scafandru care în iarna trecută salva doi oameni de la înec în aceeaşi tură, a imigrat în Germania. Bărbatul, care era şef de scufundare la Detaşamentul Special de Salvatori, s-a hotărât să părăsească ţara din cauză că nu se mai ajungea cu banii. Acum vrea să se angajeze ca pompier la nemţi.

MAI CITIŢI ŞI:
FOTOGALERIE Scafandrul care a salvat două vieţi din copcă

Bucureşti: Eroul de la ISU ştie că cei pe care i-a salvat de la moarte îl vor pomeni mereu de Anul Nou

Bucureşti: Tatăl scafandrului-erou a murit la datorie

În urmă cu un an, „Adevărul de Seară“ a publicat povestea lui Felix Preda, plutonier adjutant la Detaşamentul Special de Salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), care a salvat doi oameni de la înec din apele îngheţate ale lacurilor din Capitală în aceeaşi tură. La 19 decembrie 2009, în mai puţin de 24 de ore, bărbatul a reuşit să scoată doi bărbaţi din Lacul Tei şi din Lacul Morii.

După un an de criză şi de tăieri de salarii, pompierul care a salvat de la moarte sute de oameni a luat decizia să-şi găsească un alt rost în viaţă în altă ţară unde munca sa este preţuită la adevărata valoare: Germania.

„M-am decis să plec anul acesta când am văzut modul în care evoluează lucrurile în ţară, şi nu mă refer strict la nivel economic, cât şi la nivel educativ şi social“, şi-a început Felix mailul trimis către „Adevărul de Seară“. Astfel, la 1 decembrie, chiar de Ziua Naţională a României, şi-a dat demisia de la ISU şi a plecat în Regensburg, oraşul în care locuieşte în momentul de faţă.

Acum stă la o prietenă şi deja şi-a făcut amici germani care s-au arătat încântaţi să-i arate ce trebuie să facă pentru a intra în rând cu lumea. „Oamenii de aici m-au ajutat să-mi iau rezidenţa şi acum aştept permisul de muncă. Trebuie să învăţ limba, iar când voi ajunge la nivel conversaţional, mă duc să discut despre condiţiile de angajare la pompierii de aici“, susţine eroul.

Îi place foarte mult unde este acum pentru că în Germania oamenii sunt „mai fericiţi“. „Ştiu să zâmbească şi nu mai văd acea urmă de tristeţe existentă în ţară“, a mai spus acesta.

A fost pompier timp de nouă ani
Felix a lucrat la ISU din 1992 iar la Detaşamentul Special de Salvatori a venit la un an de la înfiiţnarea unităţii, adică în 2003. Atunci a devenit şi scafandru şi a reuşit să ajungă unul dintre cei mai buni de la detaşament. „Felix era şef de scufundare. Din punctul meu de vedere, plecarea sa reprezintă o mare pierdere pentru ISU“, a declarat pentru „Adevărul e Seară“ Laurenţiu Grigoraş, locţiitor comandant Grup Special de Salvatori ISU.

Cei care îi vor simţi cel mai mult lipsa sunt însă cei care au fost salvaţi de către el. „Este păcat că astfel de oameni buni aleg să părăsească România dar este de înţeles că încearcă să-şi găsească un loc mai bun de muncă. Eu îi voi rămâne veşnic recunoscător pentru ce a făcut pentru mine“, a declarat Nicolae Marinescu (59 de ani), care a fost salvat de Felix de pe Lacul Tei iarna trecută, în timp ce pescuia la copcă.


   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite