FOTOGALERIE Sting, aplaudat de 20.000 de fani la Bucureşti. Un concert fabulos cu muzicieni de excepţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sting a susţinut, aseară, în Piaţa Constituţiei din Capitală, un concert de excepţie, alături de formaţia sa şi de o orchestră simfonică, fiind aplaudat la scenă deschisă de miile de spectatori încântaţi de talentul şi prestaţia ireproşabilă.

FOTOGALERIE 10 ipostaze ale lui Sting la Bucureşti

Cei 50 de muzicieni care l-au însoţit pe Sting la Bucureşti au urcat pe scenă la ora 20.15, şi-au acordat instrumentele, iar după câteva momente şi-a făcut apariţia Sting, aplaudat îndelung de public.

Îmbrăcat simplu, în tricou şi pantaloni, Sting a salutat publicul cu un zâmbet cald. "Every little thing she does is magic" a deschis seara.

Spectatorii au aplaudat şi au fredonat refrenele celebrelor "If I ever lose my faith in you", "Englishman in New York", "I'm mad about you", "Roxane", "Russians", "When We dance", "Shape of my heart", "I hung my head".

Reorchestrate, piesele lui Sting au sunat chiar mai bine ca variantele originale. Solo-urile lui Dominic Miller (chitară), Rhani Krija (percuţie), Jo Lawry (voce) şi Ira Coleman (bass) au completat un show profesionist.

După o oră de la începerea spectacolului, Sting & Co au făcut o pauză de 20 de minute. "Urmează o pauză de 20 de minute, după care revenim", a spus Sting în limba română.

În a doua parte a spectacolului, Sting a emoţionat cu piese precum "Fields of Gold", "Moon over Burbon Street", "Fragile", "Every Breath You Take", "Desert Rose" şi "Message in a Bottle". Cea din urmă a fost cântată acustic, după un show simfonic.

La final, Sting a salutat publicul, a prezentat formaţia şi pe dirijoarea orchestrei, şi a ieşit din scenă, în ovaţiile publicului.

UPDATE 22:40 Concertul lui Sting s-a încheiat la ora 22.35. "Message in a bottle" a fost ultima piesă a concertului din România, din cadrul turneului "Symphonicity", care a fost cântată acustic. Cei 20.000 de spectatori se îndreaptă spre ieşiri.

UPDATE 22:10 A venit rândul mult aşteptatei piese "Every breath you take" cântată în ropote de aplauze de întreaga piaţă. Artistul s-a conformat după ce fanii săi au cerut bis.

UPDATE 21:40 Sting a revenit pe scenă după ce a renunţat la un T-short gri în favoarea unei cămăsi negre şi a cântat "Shape of my heart". "Se aude ca pe disc. Ce voce! E uluitor!, spune Marian, un fan al artistului.

UPDATE 21:21 După piesa "Fields of Gold", care a început în uralele publicului şi pe acorduri de chitară rece şi muzicuţă, Sting i-a atenţionat pe bucureşteni că urmează să vorbească în română. Acesta a spus: "Urmează 20 de minute de pauză şi vom reveni". Dar nu a plecat până nu a cântat piesa "Next to you".

Sting a urcat pe scenă la ora 20.17

image

UPDATE 21.20

Urmăreşte aici imagini de la repetiţiile pentru turneul „Symphonicity":

UPDATE 20.40

La ora 20.17 Sting a spus "Bună seara, Bucureşti" şi a început concertul cu "Every little thing she does is magic". Apoi a urmat piesa "If I ever lose my faith in you". Printre vedetele prezente la concert s-au făcut remarcate Horia Brenciu, Ioan Gyuri Pascu, Ştefan Bănică junior şi Andreea Marin.

UPDATE 20.15. Cei 50 de membri ai orchestrei lui Sting s-au instalat pe scaune.

UPDATE 19.50 Printre entuziaştii veniţi la concert se numără şi nemulţumiţi. În drum spre zona de concert, un tânăr venit cu un grup de prieteni era nemulţumit de amplasamentul concertului spunând că organizatorii ar fi putut alege un alt loc mai generos ca spaţiu. "Aici n-o să încapă 20.000 de oameni şi n-o să vedem nimic", spunea tânărul.

Spectatorii, în aşteptarea lui Sting
Sting2

Altcineva spunea: "În comparaţie cu uriaşa scenă de 18 metri înălţime, cele două ecrane care mărginesc scena sunt o glumă. Puteau fi puse două ecrane mai mari ca să vedem şi noi de pe gazon".

La această oră şi-a făcut apariţia la concert şi vedeta Delia Matache.

Delia Matache

Delia Matache a venit la concertul lui Sting

UPDATE ORA 19.35 "Din tinereţea mea îmi aduc aminte de piese ca Roxanne sau Englishman în New York de pe vremea când Sting era solistul trupei The Police.", îi spunea o doamnă de 50 de ani nepotului.

UPDATE ORA 19.25 „Îl aștept de când era membru al The Police  și vreau să aud mai ales <<>Every breath you take>“, a declarat Elian, un tânăr de 28 de ani.

Câţiva pătimaşi au urmărit concertul de pe clădirile din faţa Palatului Parlamentului

Fanii lui Sting

UPDATE  19.00  Zona colcăie de bișnițari, iar un spectator a reușit să-și vândă cele două bilete cu prețul de 300 de lei, chiar sub nasul agenţilor de pază, prezenți la toate intrările. Atmosfera este calmă. La casele de jetoanele necesare pentru procurarea unei băuturi răcoritoare, spectatorii  au format cozi. Scena uriașă care va găzdui membrii trupei Sting este pregătită.

În aşteptarea lui Sting Foto: Aura Marinescu

UPDATE 18.55 Fetele primesc la intrare un dispozitiv de urinat din picioare așa cum s-au împărțit și la concertul susținut de Shakira.

UPDATE 18.50 Piața Constituției a început să se umple de la ora 18.00, când s-au deschis porțile. La casa de bilete de la intrarea dinspre Izvor se mai găsesc bilete la prețul de 135 de lei - Gazon.

VIDEO SHOW Sting va cânta la Bucureşti pe o scenă imensă adusă din Olanda, care susţine 14 tone

VIDEO Impresii de la primul concert Roxette la Bucureşti. Suedezii au dat "like" fanilor bucureşteni

VIDEO „Cei frumoşi” de la Suede au făcut un concert 100% british. Final torenţial la Arenele Romane

Scena amplasată în faţa Palatului Parlamentului (18 metri înălţime şi 26 lăţime), în aceeaşi poziţie ca cea de la AC/DC, va susţine 14 tone de echipament.

Scena lui Sting, susţinută de piloni rezistenţi Foto: Dan Bistriţeanu

image
image


Turneul "Symphonicity" îl prezintă pe Sting într-o serie de concerte inedite, în cadrul cărora artistul interpretează cele mai cunoscute hit-uri din cariera sa într-o nouă versiune, acestea fiind re-orchestrate pentru aranjament simfonic.

“Every Little Thing She Does Is Magic”, “Roxanne”, “Next To You”, “Englishman In New York”, “I Burn for You”, “Why Should I Cry for You” şi “She’s Too Good For Me”, cele mai cunoscute piese ale lui Sting se vor auzi diseară, în centrul oraşului.

Ca interpret solo şi membru al trupei The Police, Sting a primit nu mai puţin de 16 premii Grammy, două Brit, un Glob de Aur, un Emmy, trei nominalizări la Oscar, trofeul Century Award oferit de Billboard Magazine şi titlul de Persoana Anului în 2004 din partea MusiCares, precum şi prezenţa în “Rock and Roll Hall of Fame” şi “Songwriters Hall of Fame”.

Bilete încă se mai găsesc doar în sectoarele cele mai scumpe şi în spate. La eveniment, organizatorii aşteaptă 20.000 de spectatori.

Sting nu a fost pretenţios şi a cerut organizatorilor Emagic doar o cabină cu bucătărie, flori, dar nu tăiate, ci în ghiveci.

Cum se circulă în zona Piaţa Constituţiei

schiţă acces

image

CONCERT STING Vezi cum va fi deviat traficul în Piaţa Constituţiei şi la ce oră se deschid porţile pentru public

Circulaţia este închisă în zonă până mâine la ora 6.00. Astfel, se impun o serie de restricţii în traficul din zonă.

Astăzi, începând cu ora 13.00, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe Bd. Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi Bd. Naţiunilor Unite, precum şi pe Bd. Unirii, între Bd. I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei.

Accesul publicului în zona de concert se va face începând cu orele 18.00, fie prin Bd. Libertăţii dinspre Calea 13 Septembrie, fie prin Bd. Libertăţii dinspre Naţiunile Unite, la fiecare dintre cele două porţi de acces urmând a fi amplasat şi un punct de vânzare a biletelor rămase disponibile.

Casele de bilete vor fi deschise începând cu ora 10.00.

Fanii trebuie să prezinte la intrare un bilet valid, fiecare spectator urmând să primească o brăţară specifică pentru zona în care biletul oferă acces, respectiv prima categorie de preţ – 395 de lei, cea de a doua categorie – 295 de lei, cea de-a treia categorie – 195 de lei şi în cele din urmă Gazon – 135 de lei.

Atât biletul, cât şi brăţara vor trebui păstrate pe toată durata concertului, ele permiţând ieşirea şi reintrarea în spaţiul de concert. Posesorii de bilete în Gazon nu vor primi brăţara decât la ieşirea din zonă, şi doar dacă doresc să reintre în spaţiul de eveniment.

Organizatorii recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun, pentru că nu există locuri de parcare.

În zona de concert nu va fi permis accesul cu: sticle (inclusiv sticlele de parfum peste 100 ml şi deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve sau alte alimente, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanţuri, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil) sau aparate de înregistrare audio-video.

În caz de ploaie, luaţi-vă pelerine, accesul cu umbrele nu va fi permis, recomandă organizatorii.

Pentru acces la bar, toate produsele vor fi comercializate în baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate în Piaţă. 

Sting face diseară show cu orchestră simfonică în Bucureşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite